Verzilver hypotheek : de oplossing voor geldzorgen

Verzilver hypotheek de oplossing voor geldzorgen
De verzilver hypotheek is een synoniem voor een overwaarde hypotheek. Beide hypotheken worden gebruikt om vermogen vrij te maken. De verzilver hypotheek is een vrij nieuw, maar zeer gewild als het gaat over een aanvulling op het pensioeninkomen.

Deel dit bericht

Verzilver hypotheek | Dé oplossing voor geldzorgen

De verzilver hypotheek is een synoniem voor een overwaarde hypotheek. Beide hypotheken worden gebruikt om vermogen vrij te maken. De verzilver hypotheek is vrij nieuw, maar zeer gewild als het gaat over een aanvulling op het pensioeninkomen.

Het eigen huis is voor de meesten van ons het belangrijkste (financiële) bezit. Vaak wordt het financieren van een huis mogelijk gemaakt door het afsluiten van een hypotheek. Een toenemend aantal mensen heeft die hypotheek (bijna volledig) afgelost waardoor het huis nóg waardevoller wordt. Het is dan ook geen verrassing dat er sprake is van een opkomende trend onder 55-plussers om de waarde van de woning te letterlijk te verzilveren. De verzilver hypotheek biedt een oplossing voor de toegenomen levensverwachting en de steeds verder toenemende (levens)kosten.

Uit onderzoek is gebleken dat 65-plussers gezamenlijk voor meer dan 214 miljard euro aan opgebouwde overwaarde bezitten, en dat het gemiddeld per huishouden gaat om 290.000 euro aan overwaarde. Dat is een ontzettend groot en onbenut potentieel. De verzilver hypotheek biedt de mogelijkheid dit bedrag te kunnen gebruiken. In de afgelopen jaren zijn de huizenprijzen in de meeste gebieden in Nederland met meer dan 8% per jaar gestegen. Alhoewel er natuurlijk regionale verschillen zijn, laat dit des te meer zien dat waarde van vastgoed over het algemeen stabiel is. Dit betekent ook dat steeds meer mensen het nut inzien om een verzilver hypotheek af te sluiten.

De verzilver hypotheek is sterk in opkomst in Nederland. Deze hypotheek biedt de mogelijkheid om opgebouwde overwaarde te op te nemen en te besteden naar eigen inzicht. Voor sommigen betekent dit het opnemen van een eenmalig bedrag, terwijl een ander kiest voor het opnemen van overwaarde op maandelijkse basis. Hoeveel overwaarde er opgenomen kan worden is afhankelijk van de aanbieder die de verzilver hypotheek aanbiedt.

U kunt het wellicht niet geloven, maar wanneer u kiest voor een verzilver hypotheek voor het aflossen van bestaande schulden of als aanvulling op het pensioen , dan is het vrijgekomen geld in beide gevallen belastingvrij. Alhoewel het afsluiten van een verzilver hypotheek betekent dat er minder beschikbaar is voor de erfgenamen, is het voor veel mensen een beter alternatief dan kleiner wonen, al is het alleen maar omdat je niet hoeft te verhuizen.

De lange termijn vooruitzichten van de woningmarkt in Nederland zijn goed en dat betekent dat de woningen waardevast blijven. Om die reden is een verzilver hypotheek goed om te overwegen als oplossing voor extra (pensioen)inkomen. Neem voor aanvullende informatie en voor al uw vragen vrijblijvend contact met ons op. Hipotek is een onafhankelijk financieel adviesbureau. Dat betekent dat wij onze klanten begeleiden, informeren en adviseren.

Meer Slim Pensioneren

nieuw pensioenstelsel overwaarde
Slim Pensioneren

Nieuw pensioenstelsel: ontdek de kracht van overwaarde

“52% van de werknemers en 44% van de gepensioneerden verwacht dat de uitkering zal afnemen in het nieuwe stelsel. Ook ziet bijna de helft het vertrouwen in het pensioenstelsel slinken door de hervorming.

Werkenden hebben lage verwachtingen van de naderde pensioenhervorming. Dit blijkt uit een enquête van Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) onder ruim tweeduizend werknemers en gepensioneerden.

De antwoorden van de deelnemers staan in schril contrast met de argumenten van deskundigen, politici en vakbondsbestuurders om over te stappen op het nieuwe stelsel. Volgens het kabinet zal het nieuwe stelsel het vertrouwen opvijzelen. FNV-bestuurder Tuur Elzinga zei dat iedereen er in het nieuwe stelsel op vooruit gaat.”

Lees verder »

Deel dit bericht