Stormloop op vliegreizen verwacht

“Overal ter wereld geprikt en getest: vanaf de zomer stormloop op vliegreizen verwacht”, berichtte onlangs de Telegraaf. Ondanks dat we nu nog in vrijwel volledige lockdown zitten lijkt er licht aan het einde van de tunnel. Vanaf de zomer stappen we massaal in het vliegtuig naar de zon. Maar waar gaan we die mooie reizen van betalen?

Deel dit bericht

Het vaccineren gaat van start, vanaf komende zomer lijken we dus allemaal in het vliegtuig te willen stappen naar de zon (bron: de Telegraaf). Maar waar gaan we die mooie reizen van betalen?

Dat er mensen zijn die geld lenen om te reizen, ik kan er met mijn hoofd niet bij”.

Dat was de reactie van leerkracht Onno (65) die zijn overwaarde vrij wilde maken om eerder te stoppen met werken.

Toch sloot hij onlangs bij ons een overwaarde hypotheek af om van het geld onder andere… jawel: te gaan reizen.

Vervroegd pensioen

De mogelijkheid om te gaan reizen was niet dé reden dat Onno een deel van zijn overwaarde vrijmaakte. Hij wil vanaf komende zomer vooral met vervroegd met pensioen. Als gepensioneerd leerkracht kijkt hij er ook naar uit om de wereld te gaan verkennen. En dat kan: Onno heeft een huis met ruim twee ton overwaarde. Het vrijmaken van een paar duizend euro overwaarde levert hem meer op dan dat het hem kost:

  • Mogelijkheid om 1.5 jaar eerder te stoppen met werken.
  • Ruimte voor extra’s (zoals het maken van een reis).
  • Een resterende overwaarde (waardoor zijn huis veel waard blíjft).

Ook waren er kosten verbonden aan het afsluiten van de overwaarde hypotheek. Deze financierde hij mee. Hierdoor bleven zijn maandlasten vrijwel gelijk (Of: om eerlijk te zijn werden zijn maandlasten zelfs 33 euro per maand minder).

We zijn ingeënt, toe aan zon én we hebben geld

Onno is niet de enige: we zien steeds vaker dat mensen gebruik maken van hun eigen vermogen om hun inkomen te vergroten. Het is dus ook geen wonder dat er een stormloop aan vliegreizen wordt verwacht: we zijn ingeënt, we zijn toe aan zon en we hebben het geld. Geen geleend geld dus, zoals Onno in eerste instantie dacht. Maar vrijgemaakt vermogen: eigen geld dus dat tot voor kort nog vast zat in stenen.  

 

Ook benieuwd wat jij met je overwaarde kunt doen? Lees dan eens ons gratis magazine: ‘Overwaarde vrijmaken: Tips & Advies’.

Heb je liever persoonlijk contact via de telefoon of mailtje? Wij informeren je graag. Ook is het mogelijk om een gratis en vrijblijvende eerste persoonlijke berekening aan te vragen. Dat weet je meteen wat je maximaal vrij kunt maken.

Telefoon: +31 (0)85 3035730

E-mail: [email protected] 

Meer Slim Pensioneren

nieuw pensioenstelsel overwaarde
Slim Pensioneren

Nieuw pensioenstelsel: ontdek de kracht van overwaarde

“52% van de werknemers en 44% van de gepensioneerden verwacht dat de uitkering zal afnemen in het nieuwe stelsel. Ook ziet bijna de helft het vertrouwen in het pensioenstelsel slinken door de hervorming.

Werkenden hebben lage verwachtingen van de naderde pensioenhervorming. Dit blijkt uit een enquête van Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) onder ruim tweeduizend werknemers en gepensioneerden.

De antwoorden van de deelnemers staan in schril contrast met de argumenten van deskundigen, politici en vakbondsbestuurders om over te stappen op het nieuwe stelsel. Volgens het kabinet zal het nieuwe stelsel het vertrouwen opvijzelen. FNV-bestuurder Tuur Elzinga zei dat iedereen er in het nieuwe stelsel op vooruit gaat.”

Lees verder »

Deel dit bericht