1 dag per week minder werken? Gebruik je overwaarde

Agnes (65) sloot op de valreep in 2020 een overwaarde hypotheek af. De reden: ze wilde een dag minder werken. Haar baas stemde in en Hipotek heeft haar geholpen om de financiële zaken te regelen. We hebben haar bestaande hypotheek omgezet naar een overwaarde hypotheek, waardoor Agnes zich over haar financiële zaken nooit meer zorgen hoeft te maken.

Deel dit bericht

Vervroegd pensioen

“Sinds corona valt werken mij zwaar. Het thuiswerken gaat op zich goed, maar de hele dag achter die computer vergaderen is vermoeiend. Ik zat er al wel langer mee in mijn hoofd, maar ik heb twee maanden geleden het besluit genomen. Als je er eenmaal mee aan het denken gaat, krijg je het niet gauw meer uit je hoofd. Stiekem leef je in gedachten al in de nieuwe situatie waarin je 1 dag minder werkt”. Dit is het verhaal van Agnes die net als heel veel andere mensen in de wereld door de pandemie gedwongen thuis moest werken. Het was de zogenaamde druppel. Ze wilde nu écht eerder met pensioen. 

“Maar zoveel overwaarde wil ik niet vrijmaken!?”

Agnes vroeg eerst een magazine aan en niet veel later belde ze ons met de vraag om een persoonlijke berekening voor haar te maken. Het opende deuren, maar tegelijkertijd kon ze haar ogen niet geloven: het maximale bedrag dat zij vrij kon maken wat dusdanig hoog dat ze zich ineens afvroeg of ze dit wel wilde? Wil ik wel zoveel overwaarde vrijmaken? Wat moet ik met zoveel geld op mijn rekening?

Dit kan ook

Nadat we met haar hadden gesproken was ze gerustgesteld. Wat ze namelijk níet wist is dat ze ook een déél van haar overwaarde vrij kon maken. Samen met haar adviseur heeft ze berekend hoeveel geld er nodig was om haar inkomen aan te vullen wanneer ze 1 dag per week minder gaat werken tot het moment dat ze met pensioen gaat. Dát geld heeft ze vrijgemaakt.

Genieten

“Ik ben blij dat ik dit gedaan heb”. Agnes werkt nu structureel 1 dag in de week minder. “Ik weet niet wat ik met die vrije dag ga doen. Maar ik weet wel dat de druk er nu vanaf is”. 

Het #1 advies: laat je informeren zodat je weet wat er mogelijk is. Vraag het gratis overwaarde magazine aan en ontdek net als Agnes wat je met je overwaarde kunt doen (klik hier).

Liever een persoonlijke berekening ontvangen? Dat kan ook. Wij vragen je een aantal gegevens in te vullen om te kunnen berekenen hoeveel overwaarde jij maximaal vrij kunt maken. Deze berekening geeft een eerste idee wat er mogelijk is. De berekening is gratis en geheel vrijblijvend. 

Meer Slim Pensioneren

nieuw pensioenstelsel overwaarde
Slim Pensioneren

Nieuw pensioenstelsel: ontdek de kracht van overwaarde

“52% van de werknemers en 44% van de gepensioneerden verwacht dat de uitkering zal afnemen in het nieuwe stelsel. Ook ziet bijna de helft het vertrouwen in het pensioenstelsel slinken door de hervorming.

Werkenden hebben lage verwachtingen van de naderde pensioenhervorming. Dit blijkt uit een enquête van Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) onder ruim tweeduizend werknemers en gepensioneerden.

De antwoorden van de deelnemers staan in schril contrast met de argumenten van deskundigen, politici en vakbondsbestuurders om over te stappen op het nieuwe stelsel. Volgens het kabinet zal het nieuwe stelsel het vertrouwen opvijzelen. FNV-bestuurder Tuur Elzinga zei dat iedereen er in het nieuwe stelsel op vooruit gaat.”

Lees verder »

Deel dit bericht