Overwaarde vrijmaken: niet altijd via je eigen bank

overwaarde vrijmaken niet eigen bank
Bij Hipotek Overwaarde Adviseurs maken wij dagelijks mensen blij, die net van hun eigen hypotheekverstrekker hebben gehoord dat ze niet voor overwaarde vrijmaken in aanmerking komen. Hierbij gaat het dan bijvoorbeeld om leeftijd of vanwege een private leasecontract. Dit is slechts een kleine greep uit de dingen wat het verschil kan maken tussen wel overwaarde vrijmaken of geen overwaarde vrijmaken.

Deel dit bericht

Als dé specialist op het gebied van overwaarde vrijmaken in Nederland spreken wij dagelijks met mensen over de mogelijkheden die er zijn om overwaarde vrij te maken uit de eigen woning. Want het vrijmaken van overwaarde wordt steeds populairder bij in Nederland. Mede als gevolg van de gestegen huizenprijzen zien steeds meer mensen de voordelen om een deel van die overwaarde nú alvast opnemen en hier niet langer mee te wachten.

Als overwaarde specialist hebben wij kennis van alle producten om overwaarde op te nemen bij alle aanbieders. En daar zitten grote verschillen tussen. Hierbij gaat het niet alleen om de maximale hoeveelheid overwaarde die vrijgemaakt kan worden, maar ook over dingen als welke leeftijd je minimaal moet hebben om overwaarde vrij te maken.

Het komt dan ook dagelijks voor dat wij mensen blij maken, die net van hun eigen hypotheekverstrekker hebben gehoord dat ze niet voor overwaarde vrijmaken in aanmerking komen. Hierbij gaat het dan bijvoorbeeld om leeftijd of vanwege een private leasecontract. Dit is slechts een kleine greep uit de dingen wat het verschil kan maken tussen wel overwaarde vrijmaken of geen overwaarde vrijmaken.

Wat alle aanbieders overigens wel gemeen hebben, is dat het niet mogelijk is om 100% van de woningwaarde als overwaarde op te nemen. Maar verder zitten er zeer grote verschillen tussen de mogelijkheden op het gebied van overwaarde vrijmaken bij alle in Nederland bekende aanbieders. Wanneer u overweegt om overwaarde vrij te maken is het daarom belangrijk dat u verder kijkt dan uw eigen hypotheekverstrekker. Want waarschijnlijk is er veel meer mogelijk dan u nu denkt.

Het is in Nederland al mogelijk om overwaarde vrij te maken vanaf 57 jaar. Bent u benieuwd wat overwaarde vrijmaken voor u kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend ons magazine ‘Overwaarde opnemen: Tips & Advies’ aan en lees hoe u er voor zorgt dat het vrijmaken van de overwaarde uw leven beter kan maken.

Meer Slim Pensioneren

nieuw pensioenstelsel overwaarde
Slim Pensioneren

Nieuw pensioenstelsel: ontdek de kracht van overwaarde

“52% van de werknemers en 44% van de gepensioneerden verwacht dat de uitkering zal afnemen in het nieuwe stelsel. Ook ziet bijna de helft het vertrouwen in het pensioenstelsel slinken door de hervorming.

Werkenden hebben lage verwachtingen van de naderde pensioenhervorming. Dit blijkt uit een enquête van Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) onder ruim tweeduizend werknemers en gepensioneerden.

De antwoorden van de deelnemers staan in schril contrast met de argumenten van deskundigen, politici en vakbondsbestuurders om over te stappen op het nieuwe stelsel. Volgens het kabinet zal het nieuwe stelsel het vertrouwen opvijzelen. FNV-bestuurder Tuur Elzinga zei dat iedereen er in het nieuwe stelsel op vooruit gaat.”

Lees verder »

Deel dit bericht