CORONA-nieuws: Cas (79): “Ik heb overwaarde vrijgemaakt om de zaak van mijn zoon te redden”.

Mentaal kapot en financieel aan de grond. Zijn zoon zat er compleet doorheen. Vastbesloten om zijn hardwerkende zoon en zijn gezin te helpen maakte hij een deel van zijn overwaarde vrij. Lees het indrukwekkende verhaal van Cas (79) die de zaak van zijn zoon heeft gered.

Deel dit bericht

1 op de 4 horeca zaken gaat failliet.

De kranten staan er vol van: 1 op de 4 horecazaken gaat failliet. De corona-crisis hakt er flink in. De crisis raakt ook Cas (79). Jaren geleden startten zijn zoon en schoondochter een restaurant in Haarlem. Als vader en fervent liefhebber van lekker eten was hij een van de eerste vaste gasten. Het aantal gasten groeide en bleef groeien. Het succes kon niet op. Totdat het bedrijf van zijn zoon, net als heel veel andere ondernemingen, ernstig getroffen werd door de onoverkomelijke corona-maatregelen.

“Er is haast bij geboden.”

Cas belde ons nog niet zo lang geleden. Hij stelde ons twee hele concrete vragen: (1) hoeveel overwaarde hij kon vrijmaken en (2) hoe lang het duurde voordat het geld beschikbaar was. “Er is haast bij geboden”, benadrukte hij. We zijn direct voor hem aan de slag gegaan. Bij het ontvangen van de berekening slaakte hij een zucht van verlichting. “Dit is de oplossing”, hoorde wij hem aan de andere kant van de lijn zeggen.

 

Vastberaden om zijn zoon te helpen.

Cas: “Waarom ik mijn verhaal deel? Ik denk dat veel ouders in hetzelfde schuitje zitten als ik. Je wíl je kind helpen, maar in tijden van zo’n slopende crisis ben je met een bedrag van 5.000 euro als ondernemer helaas niet altijd geholpen. Er is meer nodig om die opgelopen schade, verlies aan omzet en vaste lasten te kunnen dekken. Ik wilde mijn zoon helpen, maar ik wist niet hoe. Ik google-de op ‘financieel advies’ en kwam bij Hipotek terecht. Ik belde en vroeg naar een oplossing om te voorkomen dat de zaak om zou vallen. De overwaarde van mijn huis bleek de oplossing.

 

Precies 2 maanden later.

Nu precies 2 maanden later heb ik het vrijgemaakte bedrag al op mijn rekening. Ik voel er werkelijk niks van in mijn portemonnee. Sterker nog, ik hou maandelijks nu zelfs over. Ik heb 50.000 euro voor mijn zoon vrijgemaakt. Dat kon door mijn hypotheek om te zetten. Ik betaal nu 23% minder maandlasten (dat is 34 euro per maand). En mijn zoon en schoondochter zijn geholpen. We slepen elkaar er doorheen. Ik ben eeuwig dankbaar dat deze oplossing bestaat”.

Lees meer over overwaarde, overwaarde vrijmaken en ervaringen van anderen in het magazine: ‘Overwaarde vrijmaken: Tips & Advies’.

Meer Slim Pensioneren

nieuw pensioenstelsel overwaarde
Slim Pensioneren

Nieuw pensioenstelsel: ontdek de kracht van overwaarde

“52% van de werknemers en 44% van de gepensioneerden verwacht dat de uitkering zal afnemen in het nieuwe stelsel. Ook ziet bijna de helft het vertrouwen in het pensioenstelsel slinken door de hervorming.

Werkenden hebben lage verwachtingen van de naderde pensioenhervorming. Dit blijkt uit een enquête van Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) onder ruim tweeduizend werknemers en gepensioneerden.

De antwoorden van de deelnemers staan in schril contrast met de argumenten van deskundigen, politici en vakbondsbestuurders om over te stappen op het nieuwe stelsel. Volgens het kabinet zal het nieuwe stelsel het vertrouwen opvijzelen. FNV-bestuurder Tuur Elzinga zei dat iedereen er in het nieuwe stelsel op vooruit gaat.”

Lees verder »

Deel dit bericht