fbpx

CORONA-nieuws: Cas (79): “Ik heb overwaarde vrijgemaakt om de zaak van mijn zoon te redden”.

Mentaal kapot en financieel aan de grond. Zijn zoon zat er compleet doorheen. Vastbesloten om zijn hardwerkende zoon en zijn gezin te helpen maakte hij een deel van zijn overwaarde vrij. Lees het indrukwekkende verhaal van Cas (79) die de zaak van zijn zoon heeft gered.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

1 op de 4 horeca zaken gaat failliet.

De kranten staan er vol van: 1 op de 4 horecazaken gaat failliet. De corona-crisis hakt er flink in. De crisis raakt ook Cas (79). Jaren geleden startten zijn zoon en schoondochter een restaurant in Haarlem. Als vader en fervent liefhebber van lekker eten was hij een van de eerste vaste gasten. Het aantal gasten groeide en bleef groeien. Het succes kon niet op. Totdat het bedrijf van zijn zoon, net als heel veel andere ondernemingen, ernstig getroffen werd door de onoverkomelijke corona-maatregelen.

“Er is haast bij geboden.”

Cas belde ons nog niet zo lang geleden. Hij stelde ons twee hele concrete vragen: (1) hoeveel overwaarde hij kon vrijmaken en (2) hoe lang het duurde voordat het geld beschikbaar was. “Er is haast bij geboden”, benadrukte hij. We zijn direct voor hem aan de slag gegaan. Bij het ontvangen van de berekening slaakte hij een zucht van verlichting. “Dit is de oplossing”, hoorde wij hem aan de andere kant van de lijn zeggen.

 

Vastberaden om zijn zoon te helpen.

Cas: “Waarom ik mijn verhaal deel? Ik denk dat veel ouders in hetzelfde schuitje zitten als ik. Je wíl je kind helpen, maar in tijden van zo’n slopende crisis ben je met een bedrag van 5.000 euro als ondernemer helaas niet altijd geholpen. Er is meer nodig om die opgelopen schade, verlies aan omzet en vaste lasten te kunnen dekken. Ik wilde mijn zoon helpen, maar ik wist niet hoe. Ik google-de op ‘financieel advies’ en kwam bij Hipotek terecht. Ik belde en vroeg naar een oplossing om te voorkomen dat de zaak om zou vallen. De overwaarde van mijn huis bleek de oplossing.

 

Precies 2 maanden later.

Nu precies 2 maanden later heb ik het vrijgemaakte bedrag al op mijn rekening. Ik voel er werkelijk niks van in mijn portemonnee. Sterker nog, ik hou maandelijks nu zelfs over. Ik heb 50.000 euro voor mijn zoon vrijgemaakt. Dat kon door mijn hypotheek om te zetten. Ik betaal nu 23% minder maandlasten (dat is 34 euro per maand). En mijn zoon en schoondochter zijn geholpen. We slepen elkaar er doorheen. Ik ben eeuwig dankbaar dat deze oplossing bestaat”.

Lees meer over overwaarde, overwaarde vrijmaken en ervaringen van anderen in het magazine: ‘Overwaarde vrijmaken: Tips & Advies’.

Meer Slim Pensioneren

overwaarde hypotheek aflossingsvrij
Slim Pensioneren

Overwaarde hypotheek aflossingsvrij

De overwaardehypotheek is een zeer populaire hypotheek bij 55-plussers. Maar ken je ook de aflossingsvrije overwaarde hypotheek? Die kans is een stuk kleiner. Steeds meer mensen ontdekken deze hypotheekvorm, maar toch blijkt de aflossingsvrije variant nog vrij nieuw.

Lees verder »
radar uitzending overwaarde hypotheek
Slim Pensioneren

Televisieprogramma Radar besteedt aandacht aan de overwaardehypotheek

De komende jaren zal naar onze verwachting de behoefte aan de overwaardehypotheek flink toenemen. Tijdens het televisieprogramma Radar werd er aandacht aan deze groeiende trend van overwaarde vrijmaken besteedt. In de aflevering werd de overwaardehypotheek behandeld. De uitzending heeft veel losgemaakt. In de reacties zien wij bevestigd dat er nog veel onbekend is bij de Nederlandse consument over de overwaardehypotheek. En vooral op welke manieren overwaarde vrijgemaakt kan worden. Tijd voor verheldering!

Lees verder »

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Chat met Hipotek
1
Goede dag 👋
Klik op "Chat met Hipotek" en u kunt direct met ons chatten.