Overwaarde vrijmaken is geen alles of niets

overwaarde vrijmaken alles of niets
Overwaarde vrijmaken is geen alles of niets. Hiermee wordt bedoeld dat het volledig opnemen van de beschikbare overwaarde bij klanten van Hipotek vrijwel nooit voorkomt. Wat wél voorkomt is dat mensen alvast een deel van de overwaarde vrijmaken om te besteden, om te geven aan een kind of kleinkind, of als buffer voor onverwachte kosten.

Deel dit bericht

Overwaarde vrijmaken is geen alles of niets. Hiermee wordt bedoeld dat het volledig opnemen van de beschikbare overwaarde bij klanten van Hipotek vrijwel nooit voorkomt. Wat wél voorkomt is dat mensen alvast een deel van de overwaarde vrijmaken om te besteden, om te geven aan een kind of kleinkind, of als buffer voor onverwachte kosten.

Wekelijks vragen tussen de 100-200 mensen het magazine van Hipotek aan met informatie over overwaarde vrijmaken. Hiervan vraagt meer dan de helft vervolgens de gratis persoonlijke berekening aan. In deze persoonlijke berekening staat onder andere hoeveel overwaarde er máximaal vrijgemaakt kán worden.

Het is vaak niet alleen even schrikken, maar de hoogte van het bedrag dat vrijgemaakt kan worden leidt soms ook tot verbazing. De nummer #1 reactie: ‘er is veel meer mogelijk dan ik dacht’. In de meeste gevallen kunnen we een veel groter bedrag opnemen dan we ooit voor mogelijk hielden. En die schok leidt bij sommigen tot een soort bevriezing. Want veel mensen zijn nog onbekend met overwaarde vrijmaken en moeten daarom nog wennen aan het idee dat ze ineens over grote financiële mogelijkheden beschikken.

Bij Hipotek realiseren we ons dat het ook niet nodig is om alle overwaarde vrij te maken. Dat is meteen het verschil tussen een hypotheek die wordt afgesloten voor de aankoop van een woning en een overwaarde hypotheek. Bij een overwaarde hypotheek kun je zelf bepalen hoeveel overwaarde je gaat vrijmaken, én waarvoor. Want het is vaak helemaal niet nodig om alles op te nemen.

Daarom gaan de adviseurs van Hipotek in gesprek met mensen om na te gaan waarvoor ze overwaarde willen vrijmaken. Wat zijn de wensen?? Vaak komt uit deze gesprekken naar voren dat het bedrag wat uit de persoonlijke berekening naar voren komt als maximaal bedrag om vrij te maken een veelvoud is van wat mensen daadwerkelijk nodig hebben. Niet alleen betekent dit dat mensen erachter komen dat hun wensen ook te realiseren zijn, maar het geeft ook een geruststellend gevoel dat een groot deel van de overwaarde nog achterblijft in de woning. Dat geeft namelijk een fijn en zeker gevoel.

Hipotek ondersteunt mensen bij de keuzes die gemaakt worden bij overwaarde vrijmaken. In tegenstelling tot reguliere hypotheken die worden gebruikt voor de aankoop van een woning zitten er veel verschillen tussen aanbieders als het gaat om overwaarde vrijmaken. Hierbij gaat het dan onder andere om de flexibiliteit, het rentetarief of de minimale leeftijd die je moet hebben. Hipotek Overwaarde Adviseurs helpt mensen dagelijks met het adviseren welke aanbieder van overwaarde vrijmaken het beste aansluit bij hun wensen.

Bent u ook geïnteresseerd in overwaarde vrijmaken? Heeft u al een doel in gedachten waar u overwaarde voor wil vrijmaken of bent u gewoon nieuwsgierig? Vraag dan eerst het gratis magazine: Overwaarde vrijmaken, Tips & Advies’ aan.

En wellicht spreken we elkaar binnenkort?

Meer Slim Pensioneren

nieuw pensioenstelsel overwaarde
Slim Pensioneren

Nieuw pensioenstelsel: ontdek de kracht van overwaarde

“52% van de werknemers en 44% van de gepensioneerden verwacht dat de uitkering zal afnemen in het nieuwe stelsel. Ook ziet bijna de helft het vertrouwen in het pensioenstelsel slinken door de hervorming.

Werkenden hebben lage verwachtingen van de naderde pensioenhervorming. Dit blijkt uit een enquête van Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) onder ruim tweeduizend werknemers en gepensioneerden.

De antwoorden van de deelnemers staan in schril contrast met de argumenten van deskundigen, politici en vakbondsbestuurders om over te stappen op het nieuwe stelsel. Volgens het kabinet zal het nieuwe stelsel het vertrouwen opvijzelen. FNV-bestuurder Tuur Elzinga zei dat iedereen er in het nieuwe stelsel op vooruit gaat.”

Lees verder »

Deel dit bericht