Overwaarde zorgt voor run op tweede huis in de zon

overwaarde tweede huis

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Het is dringen geblazen, de tegenvallende zomer in Nederland leidt bij veel gepensioneerden tot een run op een tweede huis in de zon. “Moedeloos van deze natte zomer in eigen land? Of nog vol van een fijne vakantie in Zuid-Europa? Dan lokt vast een tweede huis in de zon. Dan kun je wel achteraan aansluiten, zeggen makelaars”, zo meldt de Telegraaf onlangs.

 

Een tweede huis in het buitenland is al jarenlang erg populair. Maar zeker onder de groep 65-plussers zien we de laatste jaren een enorme stijging. En dat betekent een enorme drukte op de huizenmarkt in de zonnige oorden. Het aantal 65-plussers dat zich bij ons meldt voor het afsluiten van een overwaarde hypotheek of sociohypotheek is de afgelopen maanden ook significant gestegen. Vooral een tweede huis in Spanje, Frankrijk, Portugal en Italië is ineens gigantisch populair. Denkt u ook wel eens na over een tweede huis in de zon, of wilt u andere dromen realiseren. Dan is overwaarde vrijmaken misschien ook iets voor u.

 

Lees ervaringen van anderen en ontdek meer over de mogelijkheid om eigen vermogen vrij te maken en te gebruiken om dromen te verwezenlijken.

 

Vraag gratis en geheel vrijblijvend ons overwaarde magazine aan.

Meer Slim Pensioneren

nieuw pensioenstelsel overwaarde
Slim Pensioneren

Nieuw pensioenstelsel: ontdek de kracht van overwaarde

“52% van de werknemers en 44% van de gepensioneerden verwacht dat de uitkering zal afnemen in het nieuwe stelsel. Ook ziet bijna de helft het vertrouwen in het pensioenstelsel slinken door de hervorming.

Werkenden hebben lage verwachtingen van de naderde pensioenhervorming. Dit blijkt uit een enquête van Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) onder ruim tweeduizend werknemers en gepensioneerden.

De antwoorden van de deelnemers staan in schril contrast met de argumenten van deskundigen, politici en vakbondsbestuurders om over te stappen op het nieuwe stelsel. Volgens het kabinet zal het nieuwe stelsel het vertrouwen opvijzelen. FNV-bestuurder Tuur Elzinga zei dat iedereen er in het nieuwe stelsel op vooruit gaat.”

Lees verder »

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email