fbpx

Hoe een klein beetje overwaarde een groot verschil maakt

overwaarde opnemen groot klein
Overwaarde opnemen betekent voor veel mensen een grote verandering in hun leven. Want door zelfs een klein beetje aan overwaarde op te nemen, kan je je leven een stuk aangenamer maken.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Bij Hipotek Overwaarde Adviseurs zijn we gespecialiseerd in het vrijmaken van de beschikbare overwaarde die 55-plussers in hun eigen woning hebben. Wekelijks ontvangen wij meer dan 100 verzoeken om ons gratis magazine te ontvangen. Een groot deel van de mensen die geïnteresseerd is overwaarde opnemen wil graag eerst weten wat er (financieel) mogelijk is. 

Zo ook Peter en Carla uit Apeldoorn. Ze zijn al ruim 30 jaar getrouwd en hebben 2 prachtige kinderen en inmiddels al 3 kleinkinderen. Jarenlang werkten ze samen in hun eigen drukkerij. Maar omdat de 2 kinderen geen interesse hadden om de drukkerij over te nemen, besloten Peter en Carla de drukkerij te verkopen. Helaas bleek de interesse en met name de geboden prijs lager dan ze hadden gehoopt. Peter:”Alles gaat steeds meer digitaal, zowel drukwerk als reclame. Hierdoor bracht de drukkerij minder op dan we hadden gedacht.” 

Carla en Peter wonen al meer dan 20 jaar in hetzelfde huis en hadden al die tijd netjes hun hypotheek afbetaald. Ze hadden zich echter nooit gerealiseerd dat het vermogen wat in hun huis zit ook vrijgemaakt kon worden.

Carla zag de advertentie van Hipotek en haar nieuwsgierigheid was gewerkt. Nadat ze het magazine thuis goed had doorgelezen, besloot ze op goed geluk maar een berekening aan te vragen. Carla:” De berekening was vrijblijvend, dus ik dacht, niet geschoten is altijd mis”

Ze schrok in eerste instantie hoeveel er vrijgemaakt worden worden. “Zoveel geld, ik kon het niet voor mogelijk houden. Maar als ik nu alleen een deel van de overwaarde kan vrijmaken, en de rest van de overwaarde gewoon in het huis laat zitten, waarom zou ik het dan niet doen?”

Samen met een adviseur van Hipotek bespraken ze hun wensen en uiteindelijk is er ruim 45.000 EURO vrijgemaakt.  Hipotek Overwaarde Adviseurs heeft Peter en Carla bij het gehele traject begeleidt. Door het vrijmaken van een deel van de overwaarde konden ze hun inkomen aanvullen met het gewenste bedrag en nog wat aanpassingen aan hun huis doen.

Peter:” We hebben 45.000 EURO vrijgemaakt, wat nog minder dan de helft is van wat er mogelijk was. Het is ook helemaal niet nodig om alle overwaarde vrij te maken. We hebben nu besloten om een vast bedrag op te nemen waar we maandelijks iets van gebruiken als aanvulling op de AOW en ons pensioen.  Op die manier kunnen we nu nog de dingen doen die we graag nog willen doen. En de rest blijft achter. Voor de onszelf of voor onze kinderen in de toekomst”

Ook benieuwd hoeveel overwaarde je kan opnemen? Klik dan op onderstaande knop en vraag vrijblijvend een berekening aan. 

Meer Slim Pensioneren

overwaarde vrijmaken alles of niets
Slim Pensioneren

Overwaarde vrijmaken is geen alles of niets

Overwaarde vrijmaken is geen alles of niets. Hiermee wordt bedoeld dat het volledig opnemen van de beschikbare overwaarde bij klanten van Hipotek vrijwel nooit voorkomt. Wat wél voorkomt is dat mensen alvast een deel van de overwaarde vrijmaken om te besteden, om te geven aan een kind of kleinkind, of als buffer voor onverwachte kosten.

Lees verder »
overwaarde vrijmaken niet eigen bank
Slim Pensioneren

Overwaarde vrijmaken: niet altijd via je eigen bank

Bij Hipotek Overwaarde Adviseurs maken wij dagelijks mensen blij, die net van hun eigen hypotheekverstrekker hebben gehoord dat ze niet voor overwaarde vrijmaken in aanmerking komen. Hierbij gaat het dan bijvoorbeeld om leeftijd of vanwege een private leasecontract. Dit is slechts een kleine greep uit de dingen wat het verschil kan maken tussen wel overwaarde vrijmaken of geen overwaarde vrijmaken.

Lees verder »

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Chat met Hipotek
1
Goede dag 👋
Klik op "Chat met Hipotek" en u kunt direct met ons chatten.