Overwaarde opnemen : Hipotek en Covid-19

overwaarde opnemen Hipotek en covid19
Overwaarde opnemen is sinds de uitbraak van COVID-19 (het corona-virus) ook bij ons iets veranderd. Ons aanbod is hetzelfde, maar onze werkwijze passen we continu aan aan de richtlijnen die het RIVM voorschrijft. Dat betekent dat wij onze klanten niet alleen telefonisch, maar ook steeds vaker via een video-gesprek te woord staan.

Deel dit bericht

Toenemende vraag

Vergeleken met een jaar geleden zien we een toename in de vraag naar onze service. De lange tijd in en om ons huis leven zorgt er niet alleen voor dat we meer op elkaar zijn aangewezen, ook blijken steeds meer mensen zich te oriënteren op hun toekomst. Wat gaan we ná corona doen, is de meest voorkomende gedachtegang. De één droomt om zo snel mogelijk weer de wijde wereld in te trekken. Een ander verlangt naar aanpassingen aan de woning. De toenemende vraag naar onze adviesdiensten leidt tot vele interessante gesprekken, op afstand dat wel.

Als het gaat om het regelen van financiële zaken op latere leeftijd, dan heeft men het ook over keuzes die gaan over het aflossen van de bestaande hypotheek, omgaan met de maandelijkse lasten of het schenken van geld aan (klein)kinderen. Overwaarde speelt een steeds prominentere rol in ons leven. Juist nu we thuis zitten lijken steeds meer mensen de mogelijkheden die overwaarde heeft te ontdekken. Waar het vóór het corona-virus nog een vrij nieuw fenomeen was, is er in toenemende mate vraag naar de mogelijkheid om een overwaarde hypotheek af te sluiten.

Is het mogelijk om overwaarde op te nemen in corona tijd?

Het antwoord op deze vraagt luidt: Ja. Ongeacht de aan- of afwezigheid van het virus is het mogelijk om overwaarde op te nemen. De wijze waarop we met elkaar spreken is echter anders dan u misschien al van ons gewend bent. We beperken de contacten en werken vrijwel volledig online. Een afspraak bij ons of bij u thuis wordt alleen ingepland wanneer dit in overeenstemming is met de overheidsrichtlijnen. Na de eerste golf hebben we onze klanten gevraagd op welke manier zij in deze tijden het liefst communiceren. Het merendeel geeft aan dat telefonisch contact goed volstaat maar heeft ook prettige ervaringen om via een video-gesprek (‘Zoom’) met elkaar te communiceren. Het voordeel van een videogesprek wordt beschreven als ‘persoonlijk’ en ‘vergelijkbaar met een gesprek aan huis of op kantoor’. Kortom: óók in deze ‘corona tijden’ heeft u toegang tot ons specialistische én persoonlijke advies.

Is dit dan dé tijd om overwaarde op te nemen?

Er zijn veel redenen aan te voeren waarom mensen kiezen voor het opnemen van de overwaarde. Wanneer er de behoefte is om bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek af te lossen, het maandelijkse pensioeninkomen aan te vullen of (klein)kinderen te helpen met een gift, dan kan overwaarde opnemen een goede mogelijkheid zijn. Sinds het corona-virus de hele wereld in haar greep heeft, zien we echter nog een belangrijke reden waarom mensen juist nú contact met ons opnemen. De toegenomen zorgkosten en de, in sommige gevallen, veranderende fysieke toestanden van COVID-19 patiënten, leiden tot de behoefte aan extra financiële middelen. Voor hen is dit dé tijd om hun vermogen vrij te maken en hun inkomen op eigen kracht te vergroten.

Persoonlijk, betrokken en klantgericht

Klanten omschrijven ons als persoonlijk. We nemen de tijd voor u en hechten een groot belang aan uw verhaal. Betrokkenheid bij u en de situatie waarin u verkeert vormt uitgangspunt in onze dienstverlening. Zeker in deze tijden waarin velen van ons het virus van dichtbij hebben meegemaakt. Ondanks de soms intense verhalen is ons doel u van de juiste informatie te voorzien. Onze taak is om u te informeren, de mogelijkheden voor u uiteen te zetten en u te begeleiden bij het maken van een, voor u, de juiste keuze. Want alleen díe keuze is de beste keuze.

Bent u ook benieuwd of overwaarde iets voor u is, maar is het maken van een afspraak nog een stap te ver? Download dan ons gratis magazine en lees over de mogelijkheden die er zijn. En heeft u vragen? Dan weet u ons te vinden.

Meer Slim Pensioneren

nieuw pensioenstelsel overwaarde
Slim Pensioneren

Nieuw pensioenstelsel: ontdek de kracht van overwaarde

“52% van de werknemers en 44% van de gepensioneerden verwacht dat de uitkering zal afnemen in het nieuwe stelsel. Ook ziet bijna de helft het vertrouwen in het pensioenstelsel slinken door de hervorming.

Werkenden hebben lage verwachtingen van de naderde pensioenhervorming. Dit blijkt uit een enquête van Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) onder ruim tweeduizend werknemers en gepensioneerden.

De antwoorden van de deelnemers staan in schril contrast met de argumenten van deskundigen, politici en vakbondsbestuurders om over te stappen op het nieuwe stelsel. Volgens het kabinet zal het nieuwe stelsel het vertrouwen opvijzelen. FNV-bestuurder Tuur Elzinga zei dat iedereen er in het nieuwe stelsel op vooruit gaat.”

Lees verder »

Deel dit bericht