Overwaarde opnemen : De 6 voordelen op een rij

overwaarde opnemen voordelen
Overwaarde opnemen is bezig aan een indrukwekkende opmars bij 55-plussers. Lees de belangrijkste 6 voordelen van overwaarde opnemen.

Deel dit bericht

Een van de meest voor de hand liggende manieren om eigen vermogen vrij te maken is door te verhuizen. Sommige mensen kiezen ervoor om kleiner te gaan wonen. Op die manier wordt de overwaarde van de huidige woning vrijgemaakt en kan het vrijgekomen geld besteed worden aan uitgaven om het ‘gewone leven’, zowel nu als in de toekomst, voort te kunnen zetten. Deze manier van overwaarde vrijmaken is echter weinig populair.

Het merendeel van de 55-plussers geeft aan liever niet meer te willen verhuizen. Gelukkig zijn er ook manieren om overwaarde vrij te maken zónder te hoeven verhuizen. Hoe? Maak overwaarde vrij met een overwaardehypotheek. Op deze manier zet u uw vermogen om in financiële vrijheid zonder te hoeven verhuizen.

Hieronder de 6 belangrijkste voordelen van overwaarde opnemen:

Financiële ruimte

Met het vrijmaken van (een deel van de) overwaarde creëert u financiële ruimte, voor uzelf of voor een ander. Nadat u vaak decennialang uw geld in uw huis hebt gestoken met als doel de aflossing van de hypotheekschuld, is nu het moment aangebroken om een deel van dit opgebouwde eigen vermogen weer toegankelijk te maken.


De spaarpot blijft behouden

Bij overwaardehypotheken kiest de overgrote meerderheid ervoor om niet alle beschikbare overwaarde vrij te maken. Overwaarde vrijmaken is daarom geen alles of niets. Het restant laat u achter in de woning voor de toekomst, of voor de volgende generatie.

 

Flexibel vermogen

Veel financiële zaken op latere leeftijd zijn inflexibel, zoals de hoogte van het pensioeninkomen. Met het vrijmaken van de overwaarde van uw woning krijgt u die flexibiliteit terug. U hebt een deel van uw eigen vermogen weer vrij te besteden, zodat u de aankomende jaren zelf kunt besluiten waar dit aan besteed wordt, of wie dit belastingvrij mag ontvangen.

 

Ook op latere leeftijd nog af te sluiten

Veel 55-plussers denken ten onrechte dat ze geen nieuwe hypotheek meer kunnen krijgen. Niets is minder waar: zelfs wanneer u tachtig jaar bent is het nog steeds mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Hipotek is gespecialiseerd in het verzorgen van hypotheken voor 55-plussers.

 

Overwaarde is uw eigen geld

In tegenstelling tot sommige leningen is overwaarde simpelweg het vrijmaken van uw eigen geld. Het zit alleen vast in stenen, maar het is en blijft van u. De periode rondom pensionering is het perfecte moment om ervan te genieten!

 

Overwaarde is belastingvrij

Bij het vrijmaken van overwaarde wordt geen inkomstenbelasting ingehouden zoals bij AOW en pensioen. Wat er vrijgemaakt wordt krijgt u dus volledig op uw rekening gestort.

 

Alternatieven voor overwaarde opnemen

Natuurlijk zijn er ook alternatieven voor overwaarde opnemen. U kunt uw reserves aanspreken, zoals spaargeld. U kunt kleiner gaan wonen of gaan huren. Wanneer u dat laatste overweegt, moet u natuurlijk op zoek naar een geschikte woning, in combinatie met een huurprijs die past bij uw wensen.

Bij Hipotek geven we klanten vrijblijvende informatie en bieden we gericht advies. We helpen iedere dag mensen zoals jij met het vrijmaken van overwaarde.

Helpen we jou binnenkort ook?

Download gratis het magazine via onderstaande button voor meer informatie.

Meer Slim Pensioneren

nieuw pensioenstelsel overwaarde
Slim Pensioneren

Nieuw pensioenstelsel: ontdek de kracht van overwaarde

“52% van de werknemers en 44% van de gepensioneerden verwacht dat de uitkering zal afnemen in het nieuwe stelsel. Ook ziet bijna de helft het vertrouwen in het pensioenstelsel slinken door de hervorming.

Werkenden hebben lage verwachtingen van de naderde pensioenhervorming. Dit blijkt uit een enquête van Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) onder ruim tweeduizend werknemers en gepensioneerden.

De antwoorden van de deelnemers staan in schril contrast met de argumenten van deskundigen, politici en vakbondsbestuurders om over te stappen op het nieuwe stelsel. Volgens het kabinet zal het nieuwe stelsel het vertrouwen opvijzelen. FNV-bestuurder Tuur Elzinga zei dat iedereen er in het nieuwe stelsel op vooruit gaat.”

Lees verder »

Deel dit bericht