55% Minder maandlasten dankzij de overwaarde van haar huis. Het verhaal van Sarah.

Haar maandelijkse lasten zijn meer dan gehalveerd, ze krijgt een fantastisch nieuwe keuken en 5 jaar lang kan ze haar dochter 5000 euro schenken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het Sarah gelukt. En ze is lang niet de enige. Afgenomen lasten, toegenomen lusten. Lees het verhaal van Sarah en ontdek hoe haar droom, dankzij een eenvoudige berekening, onlangs werkelijk werd.

Deel dit bericht

Haar maandelijkse lasten zijn meer dan gehalveerd, ze krijgt een fantastisch nieuwe keuken en 5 jaar lang kan ze haar dochter 5000 euro schenken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het Sarah gelukt. En ze is lang niet de enige. Afnemende lasten, toenemende lusten. Lees het verhaal van Sarah en ontdek hoe haar droom dankzij een eenvoudige berekening, onlangs werkelijk werd.

Einde looptijd hypotheek in zicht

Afgelopen maand zagen wij Sarah (71). Na 30 jaar is de looptijd van haar hypotheek in zicht. En dat leverde onzekerheid op. Sarah woont in Uden waar ze als vrijwilliger actief is binnen de gemeente. Ook past ze geregeld op haar 2 kleinkinderen. Een drukke dame dus!

Een huis met een herinnering

Met al haar bezigheden en haar familie om zich heen is het dan ook niet verwonderlijk dat ze Uden niet meer wil verlaten. Dat was ook het eerste wat ze vertelde tijdens een gesprek met onze financieel adviseur. Maar gaandeweg het gesprek bleek het niet zozeer Uden te zijn waar haar hart lag, maar nog meer haar huis. Een huis met een verleden, een huis met een herinnering, maar wat ze zich misschien te weinig realiseerde: een huis met overwaarde.

Het verhaal van Sarah

Hipotek heeft Sarah geholpen door haar te informeren over de hypotheken die er tegenwoordig voor 55-plussers zijn. Op deze manier had ze voldoende kennis om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Ze vertelde ons dat ze nog maar een lage resterende hypotheekschuld had en vertelde ook over een droomt die uitkomt. Haar dochter, schoonzoon én kleinkinderen willen naast haar huis hun nieuwe woning bouwen. Ze heeft stiekem heel wat vreugdesprongetjes gemaakt. Dit was haar ultieme droom. Om haar dochter financieel te ondersteunen wilde ze graag een gift doen. Maar hoe? Dat was het tweede wat Sarah bij ons op tafel legde.

Sarah had dus twee vragen:

  • De looptijd van mijn hypotheek zit erop en heb nog een lage (resterende) hypotheekschuld, wat kan ik nu het beste doen?
  • Ik zou mijn dochter willen helpen bij het realiseren van een eigen woning. Hoe kan ik het beste een bijdrage geven?

Een weloverwogen keuze

Slechts twee gesprekken waren er nodig om Sarah zelfstandig een keuze te kunnen laten maken. Ze besloot om een deel van haar overwaarde vrij te maken om haar dochter financieel te ondersteunen. De komende 5 jaar schenkt ze haar 5000 euro.

Met het afsluiten van een overwaarde hypotheek verminderen Sarah’s maandlasten met 55%.  En… de eerste steen van het huis van haar dochter is inmiddels gelegd. “Ik ben zo blij dat ik letterlijk een steentje heb kunnen bijdragen”, vertelde ze in het afsluitende gesprek met onze financieel adviseur.

Een vorm van ‘geven bij leven’, een steeds meer voorkomende reden waarom senioren hun overwaarde vrijmaken.  

Het nummer 1 advies voor andere 55-plussers met een aflopende hypotheek: zorg dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden die er zijn. Alleen dan kun je een juiste keuze maken.  

Download het magazine ‘Overwaarde vrijmaken: Tips &  Advies’ of vraag gratis en geheel vrijblijvend een persoonlijke berekening aan via www.hipotek.nl/bereken


Sarah vroeg een gratis berekening aan en wist het meteen: "dit moet ik doen".

Meer Slim Pensioneren

nieuw pensioenstelsel overwaarde
Slim Pensioneren

Nieuw pensioenstelsel: ontdek de kracht van overwaarde

“52% van de werknemers en 44% van de gepensioneerden verwacht dat de uitkering zal afnemen in het nieuwe stelsel. Ook ziet bijna de helft het vertrouwen in het pensioenstelsel slinken door de hervorming.

Werkenden hebben lage verwachtingen van de naderde pensioenhervorming. Dit blijkt uit een enquête van Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) onder ruim tweeduizend werknemers en gepensioneerden.

De antwoorden van de deelnemers staan in schril contrast met de argumenten van deskundigen, politici en vakbondsbestuurders om over te stappen op het nieuwe stelsel. Volgens het kabinet zal het nieuwe stelsel het vertrouwen opvijzelen. FNV-bestuurder Tuur Elzinga zei dat iedereen er in het nieuwe stelsel op vooruit gaat.”

Lees verder »

Deel dit bericht