Overwaarde & Hypotheken: kies een hypotheek die bij je past.

De meeste hypotheken hebben een looptijd van 30 jaar. Dat betekent dat 2021 voor veel mensen een belangrijk jaar wordt. Maar hoe kies je de juiste hypotheek en uit welke hypotheken kun je kiezen? Overwaarde en hypotheken, je leest erover in ons magazine.

Deel dit bericht

Ben je ook 55 jaar of ouder en is het einde van de looptijd in zicht? Of wil je je ouders helpen bij het maken van een juiste keuze? Dan ben je misschien benieuwd wat er tegenwoordig ‘op de markt’ te koop is. Welke hypotheken kun je afsluiten, welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? Kortom: veel vragen met een simpel antwoord: uit deze hypotheken kun je kiezen:

  • Aflossingsvrije hypotheek
  • Annuïteitenhypotheek
  • Krediethypotheek
  • Overwaarde hypotheek

 

Wat vinden we belangrijk?

Waar we vrijwel allemaal 30 jaar geleden besloten om maximaal te lenen, zien we dat 55-plussers er wat anders in staan. Wat namelijk een grote rol speelt bij het maken van een hypotheekkeuze is het hebben van een specifieke wens of behoefte.

Een specifieke wens of een specifiek doel bepaalt vaak de sóórt hypotheek waarvoor er wordt gekozen. De doelen variëren: de een wil zijn overwaarde gebruiken als aanvulling op het pensioeninkomen en kiest voor het afsluiten van een overwaarde hypotheek. Terwijl de ander de voorkeur geeft aan een krediethypotheek.

 

Een heel weloverwogen keuze

Kortom: we staan op een punt dat we onze financiën nog een keer goed willen regelen en doen dat heel weloverwogen. De vraag naar onafhankelijk advies neemt toe. We hebben in toenemende mate behoefte aan informatie en advies in brede zin.

 

Een informatief magazine

Ben je benieuwd wat deze hypotheken inhouden en wat je op jouw leeftijd kunt? Vraag ons gratis magazine aan en lees over de verschillende mogelijkheden.

Meer Slim Pensioneren

nieuw pensioenstelsel overwaarde
Slim Pensioneren

Nieuw pensioenstelsel: ontdek de kracht van overwaarde

“52% van de werknemers en 44% van de gepensioneerden verwacht dat de uitkering zal afnemen in het nieuwe stelsel. Ook ziet bijna de helft het vertrouwen in het pensioenstelsel slinken door de hervorming.

Werkenden hebben lage verwachtingen van de naderde pensioenhervorming. Dit blijkt uit een enquête van Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) onder ruim tweeduizend werknemers en gepensioneerden.

De antwoorden van de deelnemers staan in schril contrast met de argumenten van deskundigen, politici en vakbondsbestuurders om over te stappen op het nieuwe stelsel. Volgens het kabinet zal het nieuwe stelsel het vertrouwen opvijzelen. FNV-bestuurder Tuur Elzinga zei dat iedereen er in het nieuwe stelsel op vooruit gaat.”

Lees verder »

Deel dit bericht