fbpx

Overwaarde & Hypotheken: kies een hypotheek die bij je past.

De meeste hypotheken hebben een looptijd van 30 jaar. Dat betekent dat 2021 voor veel mensen een belangrijk jaar wordt. Maar hoe kies je de juiste hypotheek en uit welke hypotheken kun je kiezen? Overwaarde en hypotheken, je leest erover in ons magazine.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Ben je ook 55 jaar of ouder en is het einde van de looptijd in zicht? Of wil je je ouders helpen bij het maken van een juiste keuze? Dan ben je misschien benieuwd wat er tegenwoordig ‘op de markt’ te koop is. Welke hypotheken kun je afsluiten, welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? Kortom: veel vragen met een simpel antwoord: uit deze hypotheken kun je kiezen:

  • Aflossingsvrije hypotheek
  • Annuïteitenhypotheek
  • Krediethypotheek
  • Overwaarde hypotheek

 

Wat vinden we belangrijk?

Waar we vrijwel allemaal 30 jaar geleden besloten om maximaal te lenen, zien we dat 55-plussers er wat anders in staan. Wat namelijk een grote rol speelt bij het maken van een hypotheekkeuze is het hebben van een specifieke wens of behoefte.

Een specifieke wens of een specifiek doel bepaalt vaak de sóórt hypotheek waarvoor er wordt gekozen. De doelen variëren: de een wil zijn overwaarde gebruiken als aanvulling op het pensioeninkomen en kiest voor het afsluiten van een overwaarde hypotheek. Terwijl de ander de voorkeur geeft aan een krediethypotheek.

 

Een heel weloverwogen keuze

Kortom: we staan op een punt dat we onze financiën nog een keer goed willen regelen en doen dat heel weloverwogen. De vraag naar onafhankelijk advies neemt toe. We hebben in toenemende mate behoefte aan informatie en advies in brede zin.

 

Een informatief magazine

Ben je benieuwd wat deze hypotheken inhouden en wat je op jouw leeftijd kunt? Vraag ons gratis magazine aan en lees over de verschillende mogelijkheden.

Meer Slim Pensioneren

overwaarde vrijmaken alles of niets
Slim Pensioneren

Overwaarde vrijmaken is geen alles of niets

Overwaarde vrijmaken is geen alles of niets. Hiermee wordt bedoeld dat het volledig opnemen van de beschikbare overwaarde bij klanten van Hipotek vrijwel nooit voorkomt. Wat wél voorkomt is dat mensen alvast een deel van de overwaarde vrijmaken om te besteden, om te geven aan een kind of kleinkind, of als buffer voor onverwachte kosten.

Lees verder »
overwaarde vrijmaken niet eigen bank
Slim Pensioneren

Overwaarde vrijmaken: niet altijd via je eigen bank

Bij Hipotek Overwaarde Adviseurs maken wij dagelijks mensen blij, die net van hun eigen hypotheekverstrekker hebben gehoord dat ze niet voor overwaarde vrijmaken in aanmerking komen. Hierbij gaat het dan bijvoorbeeld om leeftijd of vanwege een private leasecontract. Dit is slechts een kleine greep uit de dingen wat het verschil kan maken tussen wel overwaarde vrijmaken of geen overwaarde vrijmaken.

Lees verder »

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Chat met Hipotek
1
Goede dag 👋
Klik op "Chat met Hipotek" en u kunt direct met ons chatten.