Op 70-jarige leeftijd een hypotheek afsluiten? Dat kan!

Een hypotheek afsluiten als je 70 jaar of ouder bent? Dat kan. Als 70-jarige een hypotheek afsluiten is zeker mogelijk. Waarom kon het een aantal jaren geleden niet en nu wel?

Deel dit bericht

Hypotheek afsluiten 

Tegenwoordig kun je als 60, 70 of 80-jarige gewoon een hypotheek afsluiten. Dat is voor velen nieuw! Waarom kon het een aantal jaren geleden niet en nu wel? 

Traditionele banken en verzekeraars hadden tot een aantal jaren geleden geen mogelijkheden om voor 55-plussers een hypotheek af te sluiten. En dat is gek. Door de vergrijzing is er een toenemend aantal senioren met interesse om opnieuw een hypotheek af te sluiten. De razendsnelle veranderingen in de hypotheek markt zijn dan ook geen verrassing.

 

 

Toenemende vraag en toenemend aanbod

Niet alleen het aantal senioren neemt toe, ook het aantal aanbieders wat hypotheken aan deze groep verstrekt neemt toe. Kortom: de vraag is gehoord en wordt serieus genomen. Met de toenemende vraag neemt ook het aanbod toe. Het leidt tot een grote hoeveelheid nieuwe informatie: een grote verscheidenheid aan aanbieders met ook nog eens verschillende mogelijkheden. Hoe kies je uit dit aanbod datgene wat goed is voor jóu?

 

 

Een specifiek doel

Iedereen die op latere leeftijd een hypotheek wil afsluiten, heeft daar zijn of haar eigen reden voor. Iedereen wil een hypotheek die past bij zijn of haar financiële wensen. En die wensen zijn per huishouden erg verschillend. Waar we in onze jongere jaren vaak de maximaal haalbare hypotheek als uitgangspunt namen, is dat op latere leeftijd toch vaak anders. Onze ervaring is dat mensen op latere leeftijd vaker een financiële wens voor een specifiek doel in gedachten hebben. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing of verandering in de woning, aan een gift aan (klein)kinderen of het aanschaffen van een auto, caravan of het realiseren van een tweede huis. Wat de wens ook is: steeds vaker richten mensen zich tot een financieel adviesbureau dat gespecialiseerd is in financiële zaken voor 55-plussers. Zij komen met een gerichte wens bij ons en delen heel concrete wensen. Bij gerichte vragen horen gerichte antwoorden en dat kunnen financieel adviseurs van Hipotek u geven. 

 

 

Een toenemende interesse: een overwaarde hypotheek afsluiten

Bij Hipotek zien we een flink toenemend aantal klanten. Dat heeft ermee te maken dat men steeds vaker een onafhankelijk financieel adviesbureau in de arm neemt om het uitzoek-werk te láten verrichten. Onze ervaring is dat klanten zich melden omdat ze een eigen woning met overwaarde bezitten. Deze overwaarde is enerzijds het gevolg van gestegen huizenprijzen, maar anderzijds het gevolg van een structurele aflossing van de oorspronkelijke hypotheek. We zien een toenemende vraag van deze groep mensen om een (groot) deel van hun overwaarde op te nemen. Het merendeel gebruikt het vrijgemaakte vermogen voor consumptieve bestedingen. En dat is mogelijk: onze klanten kunnen de vrijgekomen overwaarde vrij besteden. 

 

 

Een groot voordeel

Een hypotheek afsluiten op latere leeftijd is dus zeker mogelijk. Veelal wordt er gekozen voor een overwaarde hypotheek. Het voordeel van het afsluiten van een overwaarde hypotheek is de levenslange rente. Dat houdt in dat je je niet langer druk hoeft te maken over stijgende rentes. De rente staat de rest van je leven vast. Met andere woorden: je bent de rest van je leven verzekerd van de maandlasten. Niets meer en niet minder.

 

 

Nieuwsgierig?

Meer weten over het afsluiten van een hypotheek op latere leeftijd? Of bent u benieuwd welke specifieke doelen andere klanten hebben?

Download dan nu ons gratis magazine.

Meer Slim Pensioneren

nieuw pensioenstelsel overwaarde
Slim Pensioneren

Nieuw pensioenstelsel: ontdek de kracht van overwaarde

“52% van de werknemers en 44% van de gepensioneerden verwacht dat de uitkering zal afnemen in het nieuwe stelsel. Ook ziet bijna de helft het vertrouwen in het pensioenstelsel slinken door de hervorming.

Werkenden hebben lage verwachtingen van de naderde pensioenhervorming. Dit blijkt uit een enquête van Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) onder ruim tweeduizend werknemers en gepensioneerden.

De antwoorden van de deelnemers staan in schril contrast met de argumenten van deskundigen, politici en vakbondsbestuurders om over te stappen op het nieuwe stelsel. Volgens het kabinet zal het nieuwe stelsel het vertrouwen opvijzelen. FNV-bestuurder Tuur Elzinga zei dat iedereen er in het nieuwe stelsel op vooruit gaat.”

Lees verder »

Deel dit bericht