fbpx

Huizenprijzen blijven tóch stijgen in 2021

“Geen dip op de huizenmarkt, maar een stijging van de huizenprijs met bijna 6% in 2021, denken economen van Rabobank”. Dit meldt Business Insider Nederland, ANP op 10 december 2020.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

“Geen dip op de huizenmarkt, maar een stijging van de huizenprijs met bijna 6% in 2021, denken economen van Rabobank”. Dit meldt Business Insider Nederland, ANP.

In dit artikel wordt beschreven dat economen van de Rabobank verwachten dat de huizenprijzen volgend jaar blijven stijgen. De bank komt daarmee terug op een eerder voorspelde prijsdaling. Goed nieuws dus. Maar wat betekent deze verwachting concreet voor mensen die overwegen om hun overwaarde vrij te maken?

Stijging huizenprijzen

“Rabobank verwacht dat de huizenprijzen volgend jaar met 5,5% zullen stijgen, in 2022 komt daar nog een plus van 2,5% bovenop. De economen van Rabobank zijn een stuk optimistischer dan hun collega’s van ING. Die voorzien een gemiddelde daling van de huizenprijs met 0,5 procent volgend jaar. De meer optimistische visie van de economen van Rabobank is onder meer gestoeld op de verwachting dat de werkloosheid niet zo hard oploopt als eerder werd gedacht. Hierdoor blijft de inkomensonzekerheid beperkt.”

Wat betekent dit concreet?

Wanneer de huizenprijzen stijgen, neemt logischerwijs de waarde van de woning toe. Kortom: een hogere woningwaarde. Een stijging van de woningwaarde betekent dat ook de overwaarde van de woning zal toenemen. En dat biedt perspectief voor mensen die overwegen om de overwaarde van de woning vrij te maken. Hoe hoger de overwaarde, hoe meer u kunt vrijmaken.


Bereken uw overwaarde 

Bent u benieuwd hoeveel overwaarde u kunt vrijmaken? Maak gebruik van onze gratis online calculator en ontvang een persoonlijke berekening in uw mailbox.

Bron: Business Insider Nederland, ANP (december 2020).

Meer Slim Pensioneren

overwaarde vrijmaken alles of niets
Slim Pensioneren

Overwaarde vrijmaken is geen alles of niets

Overwaarde vrijmaken is geen alles of niets. Hiermee wordt bedoeld dat het volledig opnemen van de beschikbare overwaarde bij klanten van Hipotek vrijwel nooit voorkomt. Wat wél voorkomt is dat mensen alvast een deel van de overwaarde vrijmaken om te besteden, om te geven aan een kind of kleinkind, of als buffer voor onverwachte kosten.

Lees verder »
overwaarde vrijmaken niet eigen bank
Slim Pensioneren

Overwaarde vrijmaken: niet altijd via je eigen bank

Bij Hipotek Overwaarde Adviseurs maken wij dagelijks mensen blij, die net van hun eigen hypotheekverstrekker hebben gehoord dat ze niet voor overwaarde vrijmaken in aanmerking komen. Hierbij gaat het dan bijvoorbeeld om leeftijd of vanwege een private leasecontract. Dit is slechts een kleine greep uit de dingen wat het verschil kan maken tussen wel overwaarde vrijmaken of geen overwaarde vrijmaken.

Lees verder »

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Chat met Hipotek
1
Goede dag 👋
Klik op "Chat met Hipotek" en u kunt direct met ons chatten.