Huizenprijzen blijven tóch stijgen in 2021

“Geen dip op de huizenmarkt, maar een stijging van de huizenprijs met bijna 6% in 2021, denken economen van Rabobank”. Dit meldt Business Insider Nederland, ANP op 10 december 2020.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

“Geen dip op de huizenmarkt, maar een stijging van de huizenprijs met bijna 6% in 2021, denken economen van Rabobank”. Dit meldt Business Insider Nederland, ANP.

In dit artikel wordt beschreven dat economen van de Rabobank verwachten dat de huizenprijzen volgend jaar blijven stijgen. De bank komt daarmee terug op een eerder voorspelde prijsdaling. Goed nieuws dus. Maar wat betekent deze verwachting concreet voor mensen die overwegen om hun overwaarde vrij te maken?

Stijging huizenprijzen

“Rabobank verwacht dat de huizenprijzen volgend jaar met 5,5% zullen stijgen, in 2022 komt daar nog een plus van 2,5% bovenop. De economen van Rabobank zijn een stuk optimistischer dan hun collega’s van ING. Die voorzien een gemiddelde daling van de huizenprijs met 0,5 procent volgend jaar. De meer optimistische visie van de economen van Rabobank is onder meer gestoeld op de verwachting dat de werkloosheid niet zo hard oploopt als eerder werd gedacht. Hierdoor blijft de inkomensonzekerheid beperkt.”

Wat betekent dit concreet?

Wanneer de huizenprijzen stijgen, neemt logischerwijs de waarde van de woning toe. Kortom: een hogere woningwaarde. Een stijging van de woningwaarde betekent dat ook de overwaarde van de woning zal toenemen. En dat biedt perspectief voor mensen die overwegen om de overwaarde van de woning vrij te maken. Hoe hoger de overwaarde, hoe meer u kunt vrijmaken.


Bereken uw overwaarde 

Bent u benieuwd hoeveel overwaarde u kunt vrijmaken? Maak gebruik van onze gratis online calculator en ontvang een persoonlijke berekening in uw mailbox.

Bron: Business Insider Nederland, ANP (december 2020).

Meer Slim Pensioneren

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Chat met Hipotek
1
Goede dag 👋
Klik op "Chat met Hipotek" en u kunt direct met ons chatten.