Gratis magazine over overwaarde vrijmaken voor 55-plussers. Lees alles over: ‘De kracht van een overwaardehypotheek.’

Het afsluiten van een overwaardehypotheek is bezig aan een indrukwekkende opmars bij 55-plussers. Wat is de kracht van een overwaardehypotheek precies? Wat levert een overwaardehypotheek op?

Deel dit bericht

Veel 55-plussers denken ten onrechte dat ze geen nieuwe hypotheek meer kunnen krijgen. Niet is minder waar: zelf wanneer u tachtig jaar bent is het nog steeds mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Het afsluiten van een overwaardehypotheek is bezig aan een indrukwekkende opmars bij 55-plussers. Iedere dag maakt Hipotek weer mensen blij dat ze een deel van hun vermogen om hebben gezet in financiële vrijheid.

 

Voordelen van een overwaardehypotheek

Overwaarde vrijmaken kent een heel aantal voordelen. Een van de belangrijkste redenen waarom 55-plussers een overwaardehypotheek afsluiten is omdat zij toegang krijgen tot hun vermogen zónder te hoeven verhuizen.

 

De kracht van overwaarde vrijmaken

Overwaarde vrijmaken betekent letterlijk financiële ruimte. Het betekent ook dat u uw financiële flexibiliteit terugkrijgt. Door overwaarde vrij te maken heeft u de mogelijkheid om (een deel van) uw vermogen weer vrij te besteden, zodat u de aankomende jaren zelf kunt besluiten waar dit aan besteed wordt, of wie die belastingvrij mag ontvangen.

Maakt u zich zorgen over uw nalatenschap wanneer besluit overwaarde vrij te maken? Bij overwaardehypotheken kiest de overgrote meerderheid ervoor om niet alle beschikbare overwaarde vrij te maken. Overwaarde vrijmaken is geen alles of niets. Het restant laat u achter in de woning voor de toekomst, of voor de volgende generatie.

 

Er is veel mogelijk!

Het is dus zeker mogelijk om na uw 55ste levensjaar vermogen, wat op dit moment ‘vast zit in stenen’ (in de vorm van uw koophuis), naar eigen wensen om te zetten in geld met behulp van een overwaardehypotheek. Hoeveel overwaarde u vrijmaakt hangt af van uw wensen. Wij bieden daarom altijd eerst een gratis berekening aan. Op deze manier krijgt u inzicht in uw mogelijkheden. 

Ervaring leert dat inzicht in financiële mogelijkheden u beter in staat stelt de juiste keuzes te maken.

 

Dit kan natuurlijk ook

Er zijn ook alternatieven. Kijkt u uit naar een zorgeloze financiële toekomst, maar wilt u liever geen overwaardehypotheek afsluiten? U kunt uw reserves aanspreken, zoals spaargeld. U kunt kleiner gaan wonen of gaan huren.

 

Magazine: overwaarde vrijmaken voor 55-plussers

Wat uw wens ook is, wij helpen mensen zoals u. Heeft u ons magazine over overwaarde vrijmaken al gelezen? In het magazine leest u onder andere hoe u zich goed voorbereid op uw (financiële) toekomst, wat u kunt doen met de overwaarde van uw woning en leest u ervaringen van anderen. Vraag het magazine gratis en vrijblijvend aan en ontvang het direct in uw e-mail. Met het magazine heeft u het eerste stukje van de sleutel naar mooie pensioenplannen in handen.

Wilt u het magazine ook per post ontvangen? Vul dan ook uw adresgegevens in. 

Meer Slim Pensioneren

nieuw pensioenstelsel overwaarde
Slim Pensioneren

Nieuw pensioenstelsel: ontdek de kracht van overwaarde

“52% van de werknemers en 44% van de gepensioneerden verwacht dat de uitkering zal afnemen in het nieuwe stelsel. Ook ziet bijna de helft het vertrouwen in het pensioenstelsel slinken door de hervorming.

Werkenden hebben lage verwachtingen van de naderde pensioenhervorming. Dit blijkt uit een enquête van Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) onder ruim tweeduizend werknemers en gepensioneerden.

De antwoorden van de deelnemers staan in schril contrast met de argumenten van deskundigen, politici en vakbondsbestuurders om over te stappen op het nieuwe stelsel. Volgens het kabinet zal het nieuwe stelsel het vertrouwen opvijzelen. FNV-bestuurder Tuur Elzinga zei dat iedereen er in het nieuwe stelsel op vooruit gaat.”

Lees verder »

Deel dit bericht