Aflossingskosten bij overwaarde opnemen, wat te doen?

overwaarde opnemen aflossingskosten

Deel dit bericht

Bij Hipotek Overwaarde Advies helpen we dagelijks mensen met de keuzes die horen bij overwaarde opnemen. Dit is bijvoorbeeld de keuze of er wordt gekozen voor overwaarde opnemen via een aflossingsvrije overwaarde hypotheek of via overwaarde hypotheek die bekend staat als ‘opeet hypotheek’

Bij een deel van onze klanten was er nog sprake van een bestaande hypotheek. Omdat niet alle hypotheekaanbieders in Nederland het toestaan om overwaarde vrij te maken, betekent dit dat wanneer je in zo’n geval kiest voor overwaarde opnemen je de bestaande hypotheek af moet lossen. In de meeste gevallen zijn hierbij aflossingskosten verschuldigd.

Als overwaarde specialist merken we op dagelijkse basis dat mensen deze aflossingskosten niet leuk vinden. Maar wat veel belangrijker is dat deze aflossingskosten juist helpen bij het maken van de beslissing om overwaarde op te nemen. Want laten we eerlijk zijn, niemand vindt het leuk om een ‘boete’ (wat aflossingskosten namelijk zijn) te betalen. Maar het vooruitzicht van het vrijmaken van de overwaarde, voor een lang gekoesterde wens of droom, in combinatie met structureer lagere maandlasten maakt dat veel mensen uiteindelijk toch de keuze maken om overwaarde op te nemen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om overwaarde vrij te maken zonder aflossingskosten. Dit is mogelijk door bijvoorbeeld de huidige woning te verkopen en een goedkopere woning terug te kopen. Een andere mogelijkheid om overwaarde vrij te maken is door de woning te verkopen en te gaan huren. In dat laatste geval heb je de overwaarde gewoon op de bank staan.

Al met al zijn er veel manieren om overwaarde op te nemen of overwaarde op te nemen, al dan niet via een overwaarde hypotheek. Bij Hipotek Overwaarde Advies helpen we dagelijks mensen met het maken van de keuzes. Vragen die we hierbij veelal stellen zijn:

  • Heeft u overwogen om te verhuizen?
  • Heeft u een specifiek doel of wens?
  • Wilt u lagere maandlasten of wilt u helemaal geen maandlasten meer?

Om tot een goed advies te komen is het belangrijk dat mensen een goed antwoord hebben op deze vragen.

Meer Slim Pensioneren

nieuw pensioenstelsel overwaarde
Slim Pensioneren

Nieuw pensioenstelsel: ontdek de kracht van overwaarde

“52% van de werknemers en 44% van de gepensioneerden verwacht dat de uitkering zal afnemen in het nieuwe stelsel. Ook ziet bijna de helft het vertrouwen in het pensioenstelsel slinken door de hervorming.

Werkenden hebben lage verwachtingen van de naderde pensioenhervorming. Dit blijkt uit een enquête van Nidi (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) onder ruim tweeduizend werknemers en gepensioneerden.

De antwoorden van de deelnemers staan in schril contrast met de argumenten van deskundigen, politici en vakbondsbestuurders om over te stappen op het nieuwe stelsel. Volgens het kabinet zal het nieuwe stelsel het vertrouwen opvijzelen. FNV-bestuurder Tuur Elzinga zei dat iedereen er in het nieuwe stelsel op vooruit gaat.”

Lees verder »

Deel dit bericht