Overwaarde opnemen:
Extra pensioen

Het pensioen is een periode waarin het inkomen over het algemeen afneemt. Het leidt net perse tot te kort, maar het kan een behoorlijke impact hebben. Herkent u dit? Dan kan overwaarde opnemen voor u de financiële oplossing zijn.

Afname inkomen

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen naar mate ze ouder worden voor een financiële uitdaging komen te staan. De levensverwachting neemt toe, maar het pensioeninkomen stijgt niet mee. Het betalen van de dagelijkse kosten (boodschappen, verzekeringen etc.) vormt niet het grootste obstakel. Het zijn over het algemeen de eenvoudige extra’s waar ernstig op bezuinigd moet worden.

Doorlopende kosten

Een afname aan inkomen, terwijl de kosten gewoon doorlopen. We zitten er niet op te wachten. Maar helaas is het de realiteit. Uit een grootschalige enquete onder 55-plussers blijkt dat het (toekomstige) pensioen beschreven wordt als ‘een periode om te gaan genieten’. Genieten gaat hand in hand met geld, want wie geniet gaat er over het algemeen op uit. 

Als gevolg van de doorlopende vaste lasten, en de verlaging van het inkomen, zijn de ogenschijnlijk eenvoudige uitjes lang niet altijd meer vanzelfsprekend. Daarom maken steeds meer 55-plussers gebruik van de mogelijkheid om overwaarde op te nemen. Overwaarde is vermogen dat vast zit in stenen. Een waardevol bezit, maar veelal heb je er niets aan. Door overwaarde vrij te maken krijgt men toegang tot het vermogen. Het vrijgekomen geld dient als extra bron van inkomsten, zonder het huis te moeten verkopen. Het extra inkomen is vrij te besteden en dat betekent: geld voor leuke dingen. 

Toenemende kosten

Iedereen heeft de behoefte aan een pensioeninkomen dat de rest van het leven de kosten dekt. Achterover leunen en genieten van het pensioen, dat is wat de meeste mensen willen. Maar zelfs als u uw hele leven heeft gewerkt of wanneer u geld heeft gespaard kunnen toekomst plannen veranderen. 

Niemand kan voorspellen hoe lang het pensioeninkomen toereikend is. Helaas zullen uw rekeningen niet verdwijnen als u met pensioen gaat. Vaste lasten zullen nog steeds structureel betaald moeten worden en ook voor onvoorziene kosten zal er een reserve moeten zijn.

Het aantal en de kosten van deze uitgaven staan niet altijd vast en kunnen van jaar tot jaar stijgen. Bovendien zullen velen voor zichzelf zorgen en zullen de uitgaven stijgen vanwege toenemende zorgkosten.

Als er meer geld uit gaat dan er binnenkomt, dan kunnen er financiële problemen ontstaan. Overwaarde opnemen kan dan een oplossing zijn en u uw vrijheid teruggeven. 

Extra pensioen?
Zo vult u uw (pensioen)inkomen aan

Spaargeld | wie spaargeld heeft, kan dit gebruiken om het pensioeninkomen aan te vullen. 

In andere landen is het al jarenlang zeer populair: overwaarde opnemen. Ook in Nederland is de ‘overwaarde hypotheek’ in opmars. Steeds meer mensen gebruiken de overwaarde van hun huis als aanvulling op het inkomen. 

Overwaarde opnemen kan op verschillende manieren: 

Verhuizen:

  • Uw huis verkopen. Door kleiner of goedkoper te gaan wonen heeft u toegang tot de overwaarde. 

 

Niet verhuizen:

  • Overwaarde hypotheek. De overwaarde hypotheek biedt de mogelijkheid om vermogen vrij te maken zónder te hoeven verhuizen. 
Bepaal zelf hoeveel overwaarde u vrijmaakt.

Kies wat bij u past

Waar de een kiest voor het vrijmaken van een groot geldbedrag om een nieuwe badkamer te realiseren, kiest de ander voor een krediet-vorm. De krediet variant houdt in dat u zelf bepaalt wanner en hoeveel u opneemt. Op welke manier u de overwaarde van uw woning vrij wilt maken bepaalt u zelf. 

Onze taak

Onze adviseurs zijn er om u te begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Wat goed is voor de een, is niet perse de beste oplossing voor de ander. Daarom staat bij ons oriënteren, informeren en adviseren centraal. Wij doen er alles aan zodat u zélf in staat bent om te kiezen wat bij ú past. 

overwaarde opnemen magazine hipotek
Download het gratis magazine en lees meer over overwaarde opnemen.

Tip !

De tip die wij onze klanten geven: maak eens een lijstje van inkomsten en uitgaven én zet uw wensen eens op een rij. Als u over extra geld zou beschikken, waar zou u het dan aan willen besteden?

Ontdek hoeveel overwaarde u kunt vrijmaken.

Plan vrijblijvend een afspraak in met een van onze adviseurs.

Ontvang ons gratis magazine en ontdek wat bij u past.

Meer weten?

Onze adviseurs informeren u over de markt en kunnen u helpen om de verschillende opties die er zijn goed te overwegen en af te wegen. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Spreek met een adviseur

Plan vrijblijvend een afspraak.

Wij beantwoorden uw mail zo snel mogelijk

Laat hier uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.

Wilt u direct antwoord op uw vraag? Stuur ons een bericht.

Hipotek, wij zijn er voor u.