Overwaarde opnemen Voor familie

Niet iedereen heeft behoefte om overwaarde vrij te maken om het inkomen aan te vullen. Hoe fijn zou het zijn om uw overwaarde te gebruiken om bijvoorbeeld uw familie te kunnen ondersteunen bij het realiseren van hun dromen? 

Lees de 7 meest voorkomende doeleinden waarvoor mensen hun overwaarde gebruiken. 

1 | Ouder worden in de eigen woning

Ruim 90% van de 55-plussers geeft aan ‘de oude dag’ in hun eigen, vertrouwde woning te willen doorbrengen. Het vrijmaken van overwaarde kan helpen om deze wens te realiseren. Door bijvoorbeeld een overwaarde hypotheek af te sluiten, krijgt u toegang tot de overwaarde van uw huis. Het vermogen wordt letterlijk uit stenen gehaald. Ouder worden kan op deze manier gewoon vanuit de eigen woning.

2 | Toegang tot vermogen

Hipotek is opgericht om 55-plussers (en hun kinderen) inzicht te geven in de mogelijkheden die er zijn om toegang te krijgen tot het eigen vermogen. Voor de meeste mensen is een eigen woning uitgegroeid tot het meest waardevolle bezit. Het vermogen zit daarmee echter vast in stenen. Wat veel mensen niet weten is dat het eigen vermogen eenvoudig vrijgemaakt kan worden zónder te hoeven verhuizen.

3 | Een toekomstbestendig huis

Toegang tot eigen vermogen betekent letterlijk een extra bron van aanvullend inkomen. Deze aanvullende gelden zijn vrij te besteden. Door toegang te krijgen tot het eigen vermogen kunnen bijvoorbeeld aanpassingen worden verricht aan de woning om deze toekomstbestendig te maken.

4 | Zorg aan huis

Het vrijmaken van eigen vermogen betekent ook dat er geld beschikbaar komt om zorg aan huis in te kunnen kopen. Het houdt u weg uit verzorgingstehuizen en biedt de zorg die u wellicht in de toekomst nodig zult hebben. Onderzoek laat zien dat 70% van de senioren in steeds grotere mate zorgbehoevend zijn en dat het merendeel van hen onvoldoende mogelijkheden heeft om deze dure zorg te bekostigen. Met de juiste keuzes kunt u uzelf eenvoudig voorzien van extra inkomen die deze zorg wel mogelijk maakt.

5 | Een vangnet voor onverwachte kosten

Toegang tot de overwaarde van de woning biedt u bovendien een vangnet voor onverwachte kosten. Afhankelijk van de afgesloten hypotheek bepaalt u zelf hoe groot dit vangnet is. U kunt bijvoorbeeld een groot bedrag bij aanvang vrijmaken of er voor kiezen om maandelijks een vast bedrag te ontvangen. Het financiële vangnet zorgt voor meer zekerheid.

Overwaarde opnemen voor een erfenis bij leven
Geniet samen van de overwaarde: geef met de warme hand.

6 | Geef nu, in plaats van in de toekomst

Het vrijmaken van overwaarden biedt ook de mogelijkheid om een bedrag te schenken. Onderzoek wijst uit dat veel 55-plussers hun kinderen het liefst geld zouden willen schenken, maar daar niet of onvoldoende toe in staat zijn. Ze zouden hun kinderen graag helpen bij het financieren van het kopen van een eerste huis of hen op een andere manier financieel tegemoet komen.

7 | Geef belastingvrij

Ook een belastingvrije gift kan worden overwogen. Bijvoorbeeld wanneer u zelf het extra inkomen niet nodig heeft. Het vrijmaken van overwaarde betekent dus niet alleen het aanvullen van een (mogelijk) tekort aan inkomen, maar biedt tegelijkertijd de mogelijkheid om kinderen of andere dierbaren financieel te steunen. Jaarlijks mag er een bedrag van 5.515* euro per kind worden geschonken.

(*deze cijfers zijn gebaseerd op berekeningen van de Belastingdienst 2020)

Is overwaarde vrijmaken iets voor u?

De overwaarde hypotheek biedt 55-plussers met een eigen woning de mogelijkheid om vermogen vrij te maken. Dit vrijgemaakte vermogen is vrij te besteden. Hipotek adviseurs zijn gespecialiseerd in het bespreken en bekijken van uw (financiële) wensen. Wij verzekeren u dat u na een persoonlijk gesprek in staat bent om de vele opties te kunnen overwegen. Onze adviseurs zijn telefonisch bereikbaar, maar staan u ook persoonlijk graag te woord. Wij benadrukken ons onpartijdige advies en stellen kwaliteit voorop. 

 

Ontdek hoeveel overwaarde u kunt vrijmaken.

Plan vrijblijvend een afspraak in met een van onze adviseurs.

Ontvang ons gratis magazine en ontdek wat bij u past.

Meer weten?

Onze adviseurs informeren u over de markt en kunnen u helpen om de verschillende opties die er zijn goed te overwegen en af te wegen. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Spreek met een adviseur

Plan vrijblijvend een afspraak.

Wij beantwoorden uw mail zo snel mogelijk

Laat hier uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.

Wilt u direct antwoord op uw vraag? Stuur ons een bericht.

Hipotek, wij zijn er voor u.