Creëer financiële ruimte:
Overwaarde opnemen om hypotheek af te lossen

Neem op, los af en los op

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om overwaarde vrij te maken. Een daarvan is dat overwaarde opnemen de mogelijkheid biedt om de huidige hypotheek (verder) af te lossen. Hipotek heeft Jacco en Rob begeleid bij dit proces. En met succes, dankzij de overwaarde is er een groot financieel probleem opgelost. Of, zoals Rob tijdens de informatiebijeenkomst pakkend formuleerde: “Ik heb gekozen voor overwaarde opnemen om mijn huidige hypotheek mee af te lossen. Op die manier heb ik mijn betalingsprobleem zélf opgelost”.  

Jacco en Rob vertellen hoe zij hun overwaarde gebruiken om hun huidige hypotheek mee af te lossen.

Overwaarde opnemen – hypotheek aflossen

Overwaarde opnemen om uw huidige hypotheek mee af te kunnen lossen. Het klinkt misschien gek, maar steeds meer mensen maken er gebruik van. 

Recent onderzoek laat zien dat 5 tot 10% van de mensen die 55 jaar of ouder zijn een aflossingsvrije hypotheek heeft. Nu veel van de hypotheektermijnen af beginnen te lopen komen er betalingsproblemen aan het licht: men heeft te weinig financiële middelen om de restschuld af te lossen. 

Steeds vaker zetten 55-plussers daarom hun aflossingsvrije hypotheek om naar een overwaarde hypotheek. Overwaarde opnemen om uw hypotheek af te lossen is daarmee een opkomende trend om financiële zorgen te voorkomen. Het stelt mensen in staat om in hun eigen huis te blijven wonen en schulden op eigen kracht op een later moment af te lossen. 

Heeft u ook een aflossingsvrije hypotheek en herkent u deze zorgen? Neem contact op met een van onze adviseurs en bekijk of overwaarde opnemen ook voor u de oplossing is.

Ook wanneer u geen aflossingsvrije hypotheek heeft kan het opnemen van overwaarde u helpen. Door de overwaarde van uw huis op te nemen, beschikt u over financiële middelen om bijvoorbeeld een (hypotheek) schuld af te lossen, waardoor u uzelf ruimte biedt voor een financieel zorgeloze toekomst. Onze medewerkers denken graag met u mee. 

Meer weten?

Onze adviseurs informeren u over de markt en kunnen u helpen om de verschillende opties die er zijn goed te overwegen en af te wegen. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Spreek met een adviseur

Plan vrijblijvend een afspraak.

Ontdek hoeveel overwaarde u kunt vrijmaken.

Plan vrijblijvend een afspraak in met een van onze adviseurs.

Ontvang ons gratis magazine en ontdek wat bij u past.

Hipotek, wij zijn er voor u.