Overwaarde opnemen
Waarom?

Een eenvoudige manier om vermogen vrij te maken

Overwaarde opnemen is populair bij 55-plussers. Financiële tekorten zijn aan de orde van de dag. De mogelijkheid om vermogen vrij te maken door overwaarde op te nemen laat dromen alsnog werkelijkheid worden. Daarom sluiten steeds meer mensen van 55 jaar en ouder een overwaarde hypotheek af. Een droom wordt werkelijkheid! Hipotek heeft mij geholpen mijn eigen vermogen vrij te maken.

Dhr. Bredehof
Overwaarde vrijmaken voor een aangenaam pensioen.

Het vrijmaken van overwaarde kan u helpen.

Iedereen heeft behoefte aan financiële middelen om van te kunnen leven. Maar de meesten van ons hebben ook wensen. Een fijn pensioen kunt u eenvoudig realiseren dankzij de overwaarde hypotheek. Door de overwaarde van uw huis vrij te maken heeft u een extra bron van inkomen. Naast uw pensioeninkomen ontvangt u (maandelijks) een bedrag. 

Wat u met dat bedrag doet? Dat bepaalt u zelf. 

Nut of noodzaak?

Wie denkt dat het vrijmaken van overwaarde vooral bedoeld is voor mensen die behoefte hebben aan extra luxe, heeft het mis. Het merendeel van onze klanten heeft maar een grote wens: een aangenaam pensioen. Wat voor de een aangenaam is, is natuurlijk niet perse het ideale pensioen voor de ander. De redenen dat mensen contact met ons opnemen loopt dan ook zeer uiteen. Van extra financiële zekerheid tot het realiseren van een tweede woning. Waarom overwaarde opnemen? Het antwoord op die vraag geeft u zelf. Bespreek uw wensen met een van onze adviseurs en ontdek of overwaarde opnemen ook bij u past.  

Hypotheek aflossen

Geen maandelijkse rentebetalingen meer op uw hypotheek. Ontdek hoe uw overwaarde u hiermee kan helpen.

Vakantiehuis

Eindelijk een vakantiehuis op die voor zo prachtige plek? Uw overwaarde kan u helpen om deze wens in vervulling te laten gaan.

Woningverbetering

Of u nou uw woning nét iets moderner wit inrichten of uw huis toekomstbestendig wilt maken. Het is mogelijk dankzij de overwaarde van uw huis.

Maandelijks extraatje

Kent u dat gevoel dat u maandelijks nét iets tekort komt? Haal dan nu uw geld uit de stenen en vergroot uw inkomen op eigen kracht met de overwaarde van uw huis.

Steun uw familie

Vindt u het belangrijk om mensen in uw omgeving te helpen? Steun uw dierbaren en draag bij aan een studie, een huis of de start van een eigen onderneming.

Los schulden af

Gebruik de overwaarde van uw huis om bestaande schulden af te lossen. Zo heeft u in de toekomst waarin u nét dat kleine beetje extra heeft om te besteden. 

Waarom overwaarde opnemen?

Na jaren hard werken en jarenlang maandelijks uw hypotheek af te hebben gelost, komt er een moment dat uw huis overwaarde heeft. De eigen woning is daarmee voor velen het meest waardevolle bezit, zeker sinds de huizenprijzen in Nederland de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen. Erg fijn om overwaarde te hebben, maar veel heb je er nu niet aan. Of toch wel? Wanneer verhuizen of kleiner gaan wonen is voor u geen optie is, kan het opnemen van de overwaarde een mooie oplossing zijn. Op die manier zit uw vermogen niet langer vast in stenen én blijft uw huis uw thuis.

Meer inkomen, zonder te hoeven verhuizen is dus een van de meest beschreven voordelen van onze klanten. Maar waarom overwaarde opnemen nog meer een opkomende trend is. Een andere belangrijke reden om overwaarde op te nemen heeft te maken met de levensverwachting van mensen. Al jarenlang neemt de levensverwachting toe, maar en in de meeste gevallen stijgen de pensioenen niet mee. Veel mensen kunnen vanuit hun pensioeninkomen wel de noodzakelijke lasten betalen, maar dat beetje extra om leuke dingen te doen is er vaak niet. Overwaarde opnemen kan u dus helpen. Het is mogelijk om overwaarde van uw eigen woning op te nemen. Het vrijmaken van de overwaarde geeft mensen de mogelijkheid om (een deel) van het opgesloten vermogen in stenen vrij te maken. En wat uw leeftijd betreft: hoe ouder u bent, hoe meer u kunt krijgen.

Tip: zet uw wensen eens uiteen. Wat zou extra inkomen voor u betekenen?

"Hoe ouder u bent, des te meer u kunt krijgen"Hipotek is gespecialiseerd in het geven van financieel advies aan 55-plussers. Iedere dag helpen we mensen om inzicht te krijgen in de mogelijkheden om het pensioeninkomen te vergroten. We vragen u naar uw wensen en bespreken uw financiële situatie nu, maar ook in de toekomst. Samen bekijken we of het opnemen van overwaarde geschikt is voor u.

Aangezien wij dagelijks veel mensen die overwaarde opnemen overwegen helpen, krijgen wij inzicht in de belangrijkste vragen en bezwaren die mensen hebben. Deze inzichten en ervaring delen wij ook met u, zodat u zelf een goede keuze kunt maken. Wanneer u zich zich ook afvraagt of het opnemen van overwaarde iets voor u is, deel dan vrijblijvend uw vragen met een van onze adviseurs. Zij informeren u volledig en staan altijd voor u klaar.

Waarom overwaarde opnemen? TIP!

Een belangrijke tip die we u alvast willen geven: als u het opnemen van de overwaarde van uw woning overweegt, denk dan vast eens na hóe u de extra inkomsten zou willen besteden. Zou u bijvoorbeeld aanpassingen aan uw woning willen verrichten, of droomt u van een luxe uitgave? Misschien wilt u wel een mooie reis maken? Een aanvulling op uw pensioeninkomen kan het verschil maken. Zet uw wensen eens voor uzelf uiteen, dan bekijken we samen welke aanbieder bij u past.

Meer weten?

Onze adviseurs informeren u over de markt en kunnen u helpen om de verschillende opties die er zijn goed te overwegen en af te wegen. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Spreek met een adviseur

Plan vrijblijvend een afspraak.

Ontdek hoeveel overwaarde u kunt vrijmaken.

Plan vrijblijvend een afspraak in met een van onze adviseurs.

Ontvang ons gratis magazine en ontdek wat het beste bij u past.

Hipotek, wij zijn er voor u.