Overwaarde opnemen: wat kost het?

Overwaarde opnemen kan met een overwaarde hypotheek. Net als bij het afsluiten van iedere andere hypotheek zijn er kosten mee gemoeid. Met welke kosten moet u rekening houden?  

Het afsluiten van een hypotheek brengt kosten met zich mee. Ook bij het afsluiten van de overwaarde hypotheek zijn kosten gemoeid.

Overwaarde opnemen? Dit kost het.

Taxatiekosten

Om de overwaarde op te kunnen nemen, zal de actuele waarde van het huis moeten worden bepaald. Net zoals bij het kopen van een huis, zal er daarom een taxatie plaatsvinden. Dit kan via een online taxatie of door een fysieke inspectie door een taxateur. Een online taxatie kost slechts enkele tientjes. Uw overwaarde adviseur zal u hier meer over vertellen.

Advies- en bemiddelingskosten

Wanneer u overweegt om overwaarde daadwerkelijk op te nemen, bent u verplicht advies in te winnen. Overwaarde opnemen kan niet worden gedaan zonder professioneel advies. De adviseurs van Hipotek zijn gespecialiseerd in hypotheken voor 55-plussers en vertellen u graag over de nieuwste mogelijkheid van overwaarde opnemen. Zij nemen de tijd om u te helpen en te adviseren welke wijze van overwaarde opnemen het beste bij past. Dat betekent dat er ook wordt gekeken naar andere manieren die er zijn om overwaarde op te nemen, zoals kleiner gaan wonen of het afsluiten van een kredietmogelijkheid. Omdat overwaarde opnemen een groot, financieel besluit is, begeleiden we u bij iedere stap in het proces. Een persoonlijke adviseur staat u bij en beantwoordt al uw vragen. Wanneer u besluit om overwaarde op te nemen, rekent Hipotek hiervoor advies- en bemiddelingskosten. Deze bespreken we met u vooraf. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Meer weten?

Onze adviseurs geven u advies over de markt en kunnen u helpen om de verschillende opties die er zijn goed te overwegen en af te wegen. Neem vrijblijvend contact met ons op.  

jumpstory-download20201104-103027

Ontdek hoeveel overwaarde u kunt vrijmaken.

Plan vrijblijvend een afspraak in met een van onze adviseurs.

Ontvang ons gratis magazine en ontdek wat bij u past.

Hipotek, wij zijn er voor u.