Overwaarde opnemen Hoe werkt het?

Steeds populairder onder 55-plussers is het opnemen van overwaarde. Luxe of pure noodzaak? Lees hoe overwaarde opnemen werkt, wat u er mee kunt en of het bij u past.

Bij Hipotek weten we als geen ander dat het ontzettend belangrijk is om een balans te vinden tussen de financiële behoefte op korte en op lange termijn. Onze ervaring is dat veel mensen rond hun 50ste hun financiële balans opmaken. Hoe ziet mijn leven er nu uit en hoe wil ik mijn toekomst inrichten? Steeds vaker doet men een beroep op het advies van een van onze financieel adviseurs. Want waar de een zorgeloos kan genieten, is het (pensioen)inkomen voor een ander ontoereikend. Steeds meer mensen zijn zich hiervan bewust. 

 

 

Onze ervaring is dat mensen rond hun 50ste een financieel balans opmaken. 

Een financieel tekort?

We zijn gezonder, we leven langer, maar het pensioeninkomen stijgt niet mee. En dat is zorgelijk. Het gewone leven dreigt door financiële tekorten steeds vaker in gevaar te komen en vakanties komen om financiële redenen ter discussie te staan. Daarom is goed advies ook zo belangrijk. Want voor dit probleem is oplossing. En die oplossingen is dichterbij dan u denkt. 

Benut de overwaarde van uw huis

Overwaarde opnemen is zeer populair bij 55-plussers. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om bij Hipotek een overwaarde hypotheek af te sluiten. Of u de overwaarde van uw huis kunt vrijmaken hangt af van verschillende persoonlijke factoren. Wanneer u meer wilt weten of het opnemen van overwaarde bij u past adviseren wij u om contact op te nemen met een van onze adviseurs.

De weg naar zorgeloos genieten

Het opmaken van een financiële balans roept bij de een veel vragen op, maar lijdt bij de ander misschien tot grote onzekerheid. Wat uw situatie ook is, Hipotek is er voor u. Wij richten ons 55-plussers en helpen hen bij het maken van weloverwogen beslissingen. Stap voor stap begeleiden we u naar een zorgeloos pensioen, want ook u heeft het recht om zorgeloos te genieten. 

1. Praat met een adviseur

In een kennismakend gesprek beantwoordt uw adviseur uw vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op en plan een gesprek wanneer het u uitkomt.

2. Betrek uw naasten

We realiseren ons dat het spreken over financiële zaken grote impact kan hebben. Betrek uw naasten, ook zij zijn bij ons van harte welkom.

3. Eerste afspraak

Tijdens een adviesgesprek bespreekt u uw wensen en behoeften. Uw adviseur voorziet u van informatie en vertelt u over de mogelijkheden die er zijn.

4. Selectie van aanbieders

Gebaseerd op uw wensen selecteert uw adviseur passende hypotheekaanbieders.

5. Adviesrapport

In een adviesrapport leest u welk product en aanbieder aansluit bij uw wensen. U ontvangt het rapport en neemt rustig de tijd om het te lezen.

6. Tweede afspraak

Tijdens dit gesprek wordt het adviesrapport nader toegelicht en wanneer u vragen heeft worden deze nader besproken. 

7. Papierwerk

Is deze manier van overwaarde opnemen iets voor u? Dan gaan we het in orde maken. In deze fase vindt  onder andere een taxatie van de woning.

8. Naar de notaris?

Afhankelijk van de aanbieder bezoeken we een notaris om de aktes in orde te maken. 

9. Overwaarde op uw bankrekening

Tijd om te gaan genieten. Wanneer alle zaken afgehandeld zijn zult u uw vrijgemaakte vermogen kunnen besteden.

Meer weten?

Onze adviseurs informeren u over de markt en kunnen u helpen om de verschillende opties die er zijn goed te overwegen en af te wegen. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Ontdek hoeveel overwaarde u kunt vrijmaken.

Plan vrijblijvend een afspraak in met een van onze adviseurs.

Ontvang ons gratis magazine en ontdek wat bij u past.

Hipotek, wij zijn er voor u.