Overwaarde opnemen Fabel: het erven van de restschuld

Niemand wil zijn of haar erfgenamen opzadelen met een restschuld. Goed advies is daarbij cruciaal. Hipotek begeleidt u bij het maken van de juiste keuze. Uw wensen staan bij ons centraal. 

Geen restschuld erven? Regel het goed.

Niemand wil natuurlijk zijn of haar erfgenamen opzadelen met een restschuld. Hipotek helpt u bij het kiezen van een manier van overwaarde opnemen die bij uw wens past. Een manier om te zorgen dat u geen restschuld achterlaat is door ervoor te kiezen om overwaarde op te nemen met een plan waarbij er gegarandeerd geen restschuld aanwezig is.

Wanneer u, of de langstlevende contractant overlijdt of wordt opgenomen in een verpleeghuis, is dat vaak het moment waarop de woning in leeg komt te staan. Dat betekent dat dat het moment is waarop de woning verkocht gaat worden. Uit de opbrengst van de verkoop van de woning wordt overwaarde hypotheek afgelost en het restant wordt opgenomen in de erfenis.
Het is ook mogelijk om een deel van de opgenomen overwaarde al eerder terug te betalen. Let echter wel op dat het mogelijk kan zijn dat u een aflosboete of vervroegde terugbetalings boete moet betalen. Laat u hierover adviseren door een van onze adviseurs.

Liever een vraag teveel dan een vraag te weinig: regel uw financiële zaken goed.

Wat gebeurt er als ik word opgenomen in een verpleeghuis?

In de meeste gevallen, kan in het geval dat een van de bewoners wordt opgenomen in een verzorgingshuis, de achterblijvende bewoner gewoon in het huis blijven wonen. 

Ontdek hoeveel overwaarde u kunt vrijmaken.

Plan vrijblijvend een afspraak in met een van onze adviseurs.

Ontvang ons gratis magazine en ontdek wat bij u past.

Meer weten?

Onze adviseurs informeren u over de markt en kunnen u helpen om de verschillende opties die er zijn goed te overwegen en af te wegen. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Spreek met een adviseur

Plan vrijblijvend een afspraak.

Wij beantwoorden uw mail zo snel mogelijk

Laat hier uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.

Wilt u direct antwoord op uw vraag? Stuur ons een bericht.

Hipotek, wij zijn er voor u.