Overwaarde opnemen
Fabel: Maandelijks rente betalen

Maandelijks rente betalen kan iets zijn wat u liever niet wilt. Maar wist u dat overwaarde opnemen ook mogelijk is zónder rente te hoeven betalen? 

Moet ik maandelijks rente betalen?

Overwaarde opnemen, het klinkt aantrekkelijk. Maar maandelijks rente betalen is misschien iets wat u liever niet wilt. Maar wees gerust. Wanneer u wel graag overwaarde op wilt nemen, maar geen maandelijkse rente wilt betalen, dan bestaat er een mogelijkheid om dat niet te hoeven doen. 

Overwaarde opnemen kan ook zonder rente te hoeven betalen. Dat betekent dat u het extra geld overhoudt en vrij kunt besteden.

 

 

Maandelijks rente betalen? Het hoeft niet.

Hoe zit het precies?

De rente wordt maandelijks opgeteld bij uw saldo en hoeft niet maandelijks te worden terug betaald. Het totale saldo hoeft pas te worden terugbetaald wanneer u uw woning (definitief) verlaat. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u verhuist naar een verzorgingshuis of in het geval van overlijden.

Tip!

Ons belangrijkste advies: laat u goed informeren. Waar de een juist de voorkeur geeft aan een maandelijkse betaling van de rente, heeft de ander liever dat de rente pas in de toekomst moet worden terugbetaald. De keuze is aan u. Bespreek uw wensen met uw persoonlijk adviseur en kiest wat bij u past. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag. 

Iedere maand rente betalen? Dat bepaalt u zelf.

Hipotek, professionals op het gebied van overwaarde en hypotheken voor 55-plussers

Voor financieel advies en vragen over overwaarde en hypotheken: Hipotek adviseurs staan voor u klaar. Laat u gegevens achter en we nemen contact op wanneer u dat het beste uitkomt. Op die manier kunt u er achter komen of overwaarde opnemen iets is. 

Lees meer fabels over overwaarde opnemen

Is overwaarde opnemen wel echt iets voor mij?

Meer weten?

Onze adviseurs informeren u over de markt en kunnen u helpen om de verschillende opties die er zijn goed te overwegen en af te wegen. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Spreek met een adviseur

Plan vrijblijvend een afspraak.

Ontdek hoeveel overwaarde u kunt vrijmaken.

Plan vrijblijvend een afspraak in met een van onze adviseurs.

Ontvang ons gratis magazine en ontdek wat bij u past.

Hipotek, wij zijn er voor u.