Is overwaarde opnemen iets voor mij?

Wanneer uw huis uw thuis is wilt u er ongetwijfeld het liefst uw oude dag doorbrengen. Maar voor veel mensen is ouder worden in de eigen woning niet vanzelfsprekend. Een tekort aan inkomen leidt steeds vaker tot de wens om eigen vermogen vrij te maken. Zij vragen zich dan ook af:                     is overwaarde opnemen iets voor mij? 

Bijna de helft van de 55-plussers loopt het risico op financiële tekorten waardoor het ‘gewone leven’ in gevaar komt.

Inkomen vergroten

Een van de mogelijkheden om uw inkomen te vergroten is door overwaarde op te nemen. Overwaarde opnemen kan wanneer u in het bezit ben van een eigen woning. De overwaarde berekent u door de (resterende)hypotheekschuld af te trekken van de huidige woningwaarde. Dit bedrag vormt de basis voor het berekenen hoeveel overwaarde u kunt vrijmaken. Er zijn verschillende hypotheekaanbieders die het mogelijk maken om uw inkomen op deze manier te vergroten. Om een weloverwogen beslissing te kunnen maken raden wij sterk aan om u goed te laten informeren over de mogelijkheden. Hipotek helpt u hierbij en zet voor u de verschillen tussen de aanbieders uit een. Door met een professioneel adviseur uw persoonlijke situatie te bespreken, kunnen wij een passend adviesrapport opstellen. Wij streven ernaar onze klanten van voldoende kennis te voorzien om wegwijs te worden in de mogelijkheden die er zijn en zelfstandig een keuze te kunnen maken in de oplossing die bij u past. 

Een tip die we u alvast mee willen geven is: denk vast na over uw wensen. Waar zou u extra inkomen voor willen gebruiken? Heeft u de behoefte aan financiële zekerheid, droomt u van een mooie reis of zou u een bedrag willen schenken. Door uw wensen en behoeften in kaart te brengen kunnen wij u beter helpen bij het maken van een keuze wat het beste bij uw situatie past.  

Een tip die we u alvast mee willen geven is: denk vast na over uw wensen. Waar zou u extra inkomen voor willen gebruiken? Heeft u de behoefte aan financiële zekerheid, droomt u van een mooie reis of zou u een bedrag willen schenken. Door uw wensen en behoeften in kaart te brengen kunnen wij u beter helpen bij het maken van een keuze wat het beste bij uw situatie past.  

Zet uw wensen op een rij en ontdek of overwaarde opnemen iets voor u is.

Overwaarde opnemen? Dit is er mogelijk

Om erachter te komen of overwaarde opnemen iets voor u is, is een goede oriëntatie van groot belang. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de mogelijkheden die er zijn. Er zijn namelijk verschillende manieren om aan extra inkomen te komen. Sommige mensen kiezen ervoor om een overwaarde hypotheek af te sluiten, terwijl anderen besluiten de overwaarde vrij te maken door kleiner te gaan wonen. Hieronder hebben we voor u verschillende mogelijkheden uiteen gezet. Welke hypotheek past bij u?

Overwaarde
hypotheek

De overwaarde hypotheek biedt u de mogelijkheid om op eigen kracht uw inkomen te vergroten. 

Krediet
hypotheek

Een  krediethypotheek biedt de mogelijkheid om periodiek een bedrag op te nemen wanneer u dat wilt.

Aflossingsvrije hypotheek

Wanneer u eenmalig een groter bedrag wilt opnemen dan is de aflossingsvrije hypotheek misschien iets voor u. 

Alternatieven om overwaarde vrij te maken

Niet voor iedereen is het afsluiten van een hypotheek de beste manier om overwaarde op te nemen. Er zijn ook andere mogelijkheden. Heeft u er wel eens aan gedacht om kleiner te gaan wonen bijvoorbeeld?  

Financiële hulp

  • Is er iemand in de familie met voldoende financiële middelen, vraag dan om een gift of een lening. 
 
  • Bekijk of u in aanmerking komt voor tegemoetkomingen vanuit de overheid, op basis van uw persoonlijke situatie

Spaargeld

  • Heeft u spaargeld of investeringen die misschien vrijgemaakt kunnen worden?
 
  • Beoordeel of u uw investeringen misschien nodig heeft voor de toekomst.

Verhuizen

  • Verhuizen en kleiner wonen kan een goede manier zijn om overwaarde vrij te maken.
 
  • Kies hier alleen voor wanneer het geen probleem voor u is om te verhuizen. 

Wij helpen u graag.

Voor al het advies over overwaarde opnemen staan de adviseurs van Hipotek altijd voor u klaar. Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen we zo spoedig contact met u op. Alleen dan komen we er achter wat het beste bij u past. 

Neem contact met ons op voor Vrijblijvend financieel advies.

Hipotek, wij zijn er voor u.