De kosten

Hipotek hanteert een vaste prijs zonder extra kosten.

Wanneer u besluit om een overwaarde hypotheek af te sluiten (door bijvoorbeeld uw eigen bank of door Hipotek) dan zullen er altijd zogenaamde advies- en bemiddelingskosten worden gerekend. 

Onze advies- en bemiddelingskosten zijn vaak voordeliger dan die van andere aanbieders. Tijdens een persoonlijk gesprek wordt er met u besproken of, en zo ja, op welke manier deze kosten meegefinancierd kunnen worden. 

Hipotek

Advies- en bemiddelingskosten
2.650 ALL-IN
 • STAP 1

  Overweegt u om overwaarde vrij te maken? Wij bieden u een gratis magazine aan om u te informeren over de mogelijkheid om overwaarde vrij te maken. Ook bieden wij een gratis berekening aan die is bedoeld om u te helpen bij het maken van de afweging of overwaarde vrijmaken iets voor u is. Wanneer er behoefte is aan een persoonlijke toelichting op de berekening in plannen we ook een (gratis en vrijblijvend) telefonisch consult.
 • STAP 2

  Wanneer u besluit om Hipotek een opdracht te geven voor het maken van een advies op maat, dan vragen wij u om een dienstverleningsdocument te tekenen.
 • STAP 3

  Wij nemen vervolgens de volledige zorg uit handen. Samen bespreken we uw wensen en bekijken we uw mogelijkheden. In een definitief adviesrapport leest u welke aanbieder het best passende aanbod voor u heeft. Dit rapport bevat bovendien exacte waardes en tarieven en is volledig voorzien van uw persoonlijke gegevens. Op uw verzoek zullen we de overwaarde hypotheek vervolgens voor u afsluiten.
 • Informatie over het marktaanbod
 • Advies op maat
 • Volledige begeleiding & afhandeling
 • Een persoonlijk aanspreekpunt
EENMALIG

Wat houdt advies en bemiddeling bij bij Hipotek in?

STAP 1

Onze eerste prioriteit is om mensen te voorzien van actuele informatie over de mogelijkheid om overwaarde vrij te maken. Ervaring leert dat we in Nederland steeds vaker een overwaarde hypotheek afsluiten, maar dat we nog lang niet zo bekend zijn met de mogelijkheden als bijvoorbeeld in landen als Amerika en Engeland. Ons doel is dus om informatie te verschaffen over de mogelijkheid om gebruik te maken van je eigen vermogen door letterlijk geld uit stenen te halen. Dit doen we in eerste instantie door middel van 3 gratis en vrijblijvende diensten:

 1. Het aanbieden van het magazine: ‘Overwaarde vrijmaken: Tips & Advies’. 
 2. Het aanbieden van een berekening die inzicht geeft hoeveel overwaarde er vrij gemaakt kan worden.
 3. Het aanbieden van toelichting op een persoonlijke berekening door een overwaarde adviseur.

STAP 2

Fiscaal Aftrekbaar: Advies- en Bemiddelingskosten

Wanneer er wordt besloten om (een deel van) de overwaarde vrij te maken dan krijgt men de maken met de volgende twee zaken:

1) Verplichting tot het inwinnen van advies. 

2) Advies- en bemiddelingskosten. 

1) Verplichting tot het inwinnen van advies | Hipotek is een onafhankelijk advies bureau. Dat houdt in dat wij onze klanten informeren over de mogelijkheden om een overwaarde hypotheek af te sluiten. We bespreken samen uw wensen en gaan voor u na welke hypotheekverstrekker het best passende aanbod voor u heeft. We werken samen met vrijwel alle aanbieders in Nederland en bieden u onafhankelijk advies. 

Het inwinnen van advies is verplicht. Dat betekent dat u altijd kosten zult maken voor dit advies. Of u nou besluit via Hipotek een overwaarde hypotheek af te sluiten, of wanneer u besluit het bij uw eigen bank te regelen. Advies- en bemiddelingskosten worden altijd gerekend.  

 

2) Advies- en bemiddelingskosten  |  Vaak zijn de advies- en bemiddelingskosten voor een hypotheek fiscaal aftrekbaar. Dat houdt in dat je het tarief voor hypotheekadvies deels kunt terugkrijgen van de Belastingdienst. Hoe dit precies werkt leggen we u uit. Iedere klant krijgt een persoonlijk adviseur toegewezen. Dat houdt in dat er altijd een aanspreekpunt is voor al uw vragen. Uw adviseur bespreekt ook op welke manier u de advies- en bemiddelingskosten kunt aftrekken en stelt samen met u een plan op. 

Kan het dan ook zijn dat de advies- en bemiddelingskosten níet fiscaal aftrekbaar zijn? Het antwoord op die vraag luidt: De kosten zijn alleen fiscaal aftrekbaar als ze gemaakt zijn voor het afsluiten van de hypotheek in verband met de aankoop, verbouwing of het onderhoud van een eigen woning.

Onze adviseurs hebben kennis van de mogelijkheden en begeleiden in bij iedere stap in het proces. Ons doel is om u van de meest actuele informatie te voorzien en klanten uit een grote diversiteit in aanbod het best passende te adviseren. 

Onafhankelijk financieel advies op maat dus. 

Duidelijkheid vooraf en geen verrassingen. 

Voordat u het dienstverleningsdocument gaat ondertekenen, wordt er eerst besproken op welke kosten u moet rekenen. Pas na uw akkoord gaat onze adviseur voor u aan de slag. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent en wat u voor uw hypotheekadvies betaalt. Kortom: geen verrassingen of onverwachte kosten.

STAP 3

Waarom Hipotek?

Het loont om de moeite te nemen om alles uit te zoeken qua (financiële) mogelijkheden en het regelwerk uit handen te geven aan een adviseur van Hipotek. Hij of zij weet exact wat er mogelijk is en hoe de wet- en regelgeving werkt. Bovendien zijn onze adviseurs helemaal thuis in alle voorwaarden van diverse geldverstrekkers. U bent in uw maandlasten vaak voordeliger uit, waardoor u de kosten voor onafhankelijk advies ook weer terugverdient.

Dienstverleningsdocument

Op al onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Zie onderstaande documenten voor onze algemene voorwaarden & dienstverleningsdocumenten.

Dienstverleningsdocument hypotheek

Dienstverleningsdocument vermogen

Algemene voorwaarden

Chat met Hipotek
1
Goede dag 👋
Klik op "Chat met Hipotek" en u kunt direct met ons chatten.