Overwaarde opnemen:

Standaard hypotheek

Wat is een standaard hypotheek?

Verplichte aflossing

Een hypotheek is een lening die wordt afgesloten met uw huis als onderpand. In Nederland kan 100% van de waarde van de woning worden geleend, behalve wanneer u besluit om een deel van de hypotheek te investeren in energiebesparende middelen. De meeste hypotheken hebben een lange looptijd, met een maximum van 30 jaar. De rente die wordt betaald over de hypotheek is in Nederland aftrekbaar, maar alleen als er wordt afgelost op de hypotheek. Hierdoor blijven er maar twee hypotheekvarianten over die hiervoor in aanmerking komen, namelijk de annuïtaire hypotheek en de annuïteiten hypotheek.De standaard hypotheek is een hypotheek waar verplicht op wordt afgelost.

Standaard hypotheek bij Hipotek

Hipotek biedt de mogelijkheid aan 55-plussers om een hypotheek af te sluiten of door overwaarde uit het huis vrij te maken. Beide mogelijkheden bieden ruimte voor financiële vrijheid. Wat bij u past bepaalt u zelf. Hipotek adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Uw huis als onderpand

Variabele rente

Een variabele rente betekent dat de rente zowel kan stijgen als kan dalen. Er zijn verschillende aanbieders van overwaarde hypotheken die met variabele rentes werken. 

Vaste rente

Een vaste rente betekent dat het rentetarief wat u betaalt hetzelfde blijft gedurende de periode die u bent overeengekomen met de kredietaanbieder. Zelfs wanneer de rente in de markt verandert, blijft uw rente hetzelfde. Op deze manier weet dus altijd waar u aan toe bent.

Meer weten?

Onze adviseurs informeren u over de markt en kunnen u helpen om de verschillende opties die er zijn goed te overwegen en af te wegen. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Spreek met een adviseur

Plan vrijblijvend een afspraak.

Hipotek, wij zijn er voor u.