Overwaarde opnemen:

Overwaarde hypotheek

Wat is een overwaarde hypotheek?

 

Een overwaarde hypotheek is een verzamelnaam voor alle manieren waarop overwaarde kan worden vrijgemaakt. Overwaarde is de actuele waarde van de woning minus de hypotheekschuld. De overwaarde is eigen vermogen dat letterlijk vast zit in stenen. Om dit vermogen vrij te maken is er de overwaarde hypotheek. Deze hypotheek biedt u de mogelijkheid om uw vermogen vrij te maken en als extra bron van inkomen te laten fungeren. Zie het als een aanvulling op uw (pensioen)inkomen. 

 

 

overwaarde opnemen magazine hipotek

Wat zeggen klanten over de overwaarde hypotheek?

Een huis, een thuis.

Overwaarde opnemen zónder te verhuizen

Er zijn verschillende mogelijkheden om overwaarde vrij te maken. Kleiner gaan wonen bijvoorbeeld is een manier waarop de overwaarde vrijgemaakt kan worden. Maar voor de meeste 55-plussers is het blijven wonen in de eigen woning niet eens meer een wens, maar zelfs een vereiste. Daarom bieden de meeste aanbieders van overwaarde hypotheken de mogelijkheid aan om de overwaarde op te nemen zonder te hoeven verhuizen. Er zijn verschillende manieren om uw vermogen uit te laten keren: zo kunt u kiezen voor het opnemen van een eenmalig groot bedrag of kiest u voor een maandelijkse uitbetaling. 

Een overwaarde hypotheek is een lening die wordt afgelost op het moment dat de bewoner de woning (definitief) verlaat. Dit kan zijn op wanneer iemand overlijdt of wanneer iemand naar een verzorgingshuis verhuist. Bij een overwaarde hypotheek behoudt de bewoner het eigendom van de woning en afhankelijk van de aanbieder hoeft er niet altijd maandelijks rente te worden betaald.

Variabele rente

Een variabele rente betekent dat de rente zowel kan stijgen als kan dalen. Er zijn verschillende aanbieders van overwaarde hypotheken die met variabele rentes werken. 

Vaste rente

Een vaste rente betekent dat het rentetarief wat u betaalt hetzelfde blijft gedurende de periode die u bent overeengekomen met de kredietaanbieder. Zelfs wanneer de rente in de markt verandert, blijft uw rente hetzelfde. Op deze manier weet dus altijd waar u aan toe bent.

Meer weten?

Onze adviseurs informeren u over de markt en kunnen u helpen om de verschillende opties die er zijn goed te overwegen en af te wegen. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Spreek met een adviseur

Plan vrijblijvend een afspraak.

Hipotek, wij zijn er voor u.