Overwaarde opnemen:

Krediethypotheek

Wat is een krediethypotheek ?

Krediet opnemen

Bij een krediethypotheek sluit u een hypotheek af, waarbij u zelf bepaalt wanneer en hoeveel geld u opneemt. De hoogte van het op te nemen bedrag is gebaseerd op de overwaarde van uw woning. De krediethypotheek wordt daarmee vaak in een adem genoemd met de overwaarde hypotheek. Dankzij de overwaarde van uw eigen woning wordt u in staat gesteld om extra inkomen te realiseren. Bij de krediethypotheek neemt geld op wat u nodig acht. Voor sommige van u is dit eenmalig een groot bedrag, anderen geven de voorkeur om op vaste tijden een relatief kleiner bedrag te ontvangen.

overwaarde opnemen magazine hipotek
Magazine | overwaarde, hypotheken en advies
overwaarde opnemen overwaarde huis opnemen Hipotek

Advies

Om een krediethypotheek af te kunnen sluiten bent u verplicht om advies in te laten winnen. Hipotek is gespecialiseerd in financiële zaken van 55-plussers en biedt u de mogelijkheid om samen met een persoonlijk adviseur uw wensen en behoeften. Als professioneel en onafhankelijke dienstverlening geven we u ook informatie over andere mogelijkheden om uw inkomen met behulp van uw overwaarde te vergroten. Zo bespreken we de mogelijkheid om kleiner te gaan wonen en vertellen we u over de verschillende voor- en nadelen van de beschikbare hypotheken voor mensen van 55 jaar en ouder.   

Variabele rente

Een variabele rente betekent dat de rente zowel kan stijgen als kan dalen. Er zijn verschillende aanbieders van overwaarde hypotheken die met variabele rentes werken. 

Vaste rente

Een vaste rente betekent dat het rentetarief wat u betaalt hetzelfde blijft gedurende de periode die u bent overeengekomen met de kredietaanbieder. Zelfs wanneer de rente in de markt verandert, blijft uw rente hetzelfde. Op deze manier weet dus altijd waar u aan toe bent.

Meer weten?

Onze adviseurs informeren u over de markt en kunnen u helpen om de verschillende opties die er zijn goed te overwegen en af te wegen. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Spreek met een adviseur

Plan vrijblijvend een afspraak.

Hipotek, wij zijn er voor u.