Overwaarde opnemen:

Aflossingsvrije hypotheek

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Aflossingsvrije hypotheek van Hipotek

Een van de manieren om overwaarde op te nemen is door een hypotheek af te sluiten. De aflossingsvrije hypotheek was jarenlang de meest populaire hypotheek. Maar tegenwoordig blijkt de aflossingsvrije hypotheek steeds minder populair. Zeker wanneer het pensioen nadert heroverwegen vele 55-plussers hun huidige hypotheek. 

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheek waarbij u alleen de rente betaalt en geen tussentijdse aflossingen doet op het geleende bedrag. Of een aflossingsvrije hypotheek de beste manier is om overwaarde op te nemen, hangt af van uw persoonlijke situatie. Factoren die van invloed zijn op deze keuze zijn onder andere hoeveel overwaarde u wilt opnemen, uw leeftijd en de waarde van uw huis.

Wat uw situatie ook is, bij Hipotek bieden we persoonlijk advies. Een overwaarde adviseur begeleidt u in het hele proces. Samen bekijken we of overwaarde opnemen iets is en informeren we u over andere manieren om overwaarde te realiseren. Misschien is kleiner wonen of een andere vorm van krediet wel iets dat beter past.

 

Hipotek adviseurs zijn er in gespecialiseerd om op zoek te gaan naar de best passende oplossing. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en informeren en adviseren u op basis van uw persoonlijke situatie. Samen vinden we een product en een aanbieder die bij past bij uw wensen.

Variabele rente

Een variabele rente betekent dat de rente zowel kan stijgen als kan dalen. Er zijn verschillende aanbieders van overwaarde hypotheken die met variabele rentes werken. 

Vaste rente

Een vaste rente betekent dat het rentetarief wat u betaalt hetzelfde blijft gedurende de periode die u bent overeengekomen met de kredietaanbieder. Zelfs wanneer de rente in de markt verandert, blijft uw rente hetzelfde. Op deze manier weet dus altijd waar u aan toe bent.

Meer weten?

Onze adviseurs informeren u over de markt en kunnen u helpen om de verschillende opties die er zijn goed te overwegen en af te wegen. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Spreek met een adviseur

Plan vrijblijvend een afspraak.

Hipotek, wij zijn er voor u.