Slim Pensioneren met de gratis bereken-tool

Welke soort overwaardehypotheek?

Overwaarde vrijmaken op basis van (pensioen)inkomen

Bij een overwaardehypotheek op basis van (pensioen)inkomen betaalt u maandelijks de rente. Het is mogelijk om een eenmalig bedrag op te nemen of een flexibel krediet af te sluiten. De hoogte van uw hypotheekschuld wordt lager of blijft gelijk gedurende de duur van de hypotheek. De rentevaste periode van uw hypotheek is maximaal levenslang.

Overwaarde vrijmaken op basis van woningwaarde

Bij een overwaardehypotheek op basis van de woningwaarde ontvangt u eenmalig of gedurende een vaste periode geld. De hypotheekschuld wordt hoger omdat de rente wordt bijgeschreven bij de lening. U houdt levenslang woonrecht en bent beschermd tegen restschuld. Het is mogelijk deze hypotheek naast uw huidige hypotheek af te sluiten.

De bereken-tool geeft inzicht in uw mogelijkheden bij alle aanbieders in Nederland.

Welke gegevens zijn nodig?

Inkomen uit dienstverband | De berekening komt tot stand op basis van uw bruto-jaarinkomen op jaarbasis. Bent u werkzaam als ZZP’er? Dan wordt het gemiddelde van het saldo ‘fiscale winst” uit uw aangifte IB van de afgelopen drie jaar gebruikt in het maken van de berekening.→  Bent u al gepensioneerd? Vul dan bij het inkomen uit dienstverband het bruto-pensioeninkomen in.

Inkomen uit pensioen | Voor het maken van de berekening vult u uw bruto-pensioeninkomen op jaarbasis, inclusief AOW, in. Dit bedrag kunt u vinden op uw Pensioenoverzicht.    Tip: Raadpleeg www.mijnpensioenoverzicht.nl via onderstaande knop 

Huidige hypotheek | Om een persoonlijke berekening te kunnen maken, vragen we u de totale (netto) hypotheekschuld in te vullen. 

  • Heeft u een bankspaarhypotheek? Vul dan uw netto-schuld in (totale hypotheekschuld – bankspaarsaldo). 
  • Heeft u uw hypotheek volledig afgelost? Vul dan 0 (nul) in bij uw hypotheekschuld.

Marktwaarde woning opvragen

Marktwaarde woning | Tot slot vragen we u een inschatting te maken van de actuele marktwaarde van uw woning. Tip! Heeft u geen idee wat de actuele marktwaarde van uw woning is? Vraag dan een inschatting van de marktwaarde op via het onderstaande formulier. 

BELANGRIJK: Voor de indicatie van de actuele marktwaarde maakt Hipotek Overwaarde Adviseurs gebruik van een landelijke database met modelmatige woningwaarderingen, gebaseerd op een model met meer dan 150 variabelen per woning. 

Voor het realiseren van uw overwaardehypotheek is, afhankelijk van de aanbieder, een fysieke taxatie óf modelmatige taxatie vereist. Hierdoor kan de daadwerkelijke waarde hoger of lager uitvallen dan de hieronder getoonde waardering van uw woning.

Veilig & betrouwbaar | Onze klanten kiezen er veelal voor om een déél van hun overwaarde vrij te maken. De meesten kiezen voor het afsluiten van een volledig nieuwe hypotheek bij een overwaarde aanbieder. De meest voorkomende redenen hiervoor zijn:

  • Het is bij de huidige aanbieder niet mogelijk om overwaarde vrij te maken die voor vrije besteding gebruikt mag worden.
  • De hypotheekrentes zijn zo laag, dat men met een rentevaste periode van 10 jaar tot bijvoorbeeld levenslang op zeer hoge leeftijd de voordelen ervaart van deze lage maandlasten.
  • Bij een nieuwe hypotheek komt een nieuwe looptijd 30 jaar. 
  • Door een combinatie van een lange rentevaste periode én bijvoorbeeld een deel aflossingsvrij, is er veelal sprake van lagere maandlasten én zekerheid. 

Bereken nu

Hipotek

Advies- en bemiddelingskosten
2.195 * Liever persoonlijk advies aan huis? Dan zijn de kosten eenmalig 2.495 EURO
  •  
ALL-IN

Maak direct een afspraak

Hipotek, wij zijn er voor u.